DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az utolsó helyezett Grosjean csak panaszkodik

Az autót és a sárga zászlókat is szidja a francia, aki 20. lett az időmérő edzésen, hét pozícióval maradt el saját csapattársától. Nem érti, mi nem stimmel, és hosszú, fájdalmas vasárnapra számít.

Tavaly kétségtelenül Romain Grosjean volt az úr a háznál a Haas csapatnál, de úgy tűnik, Kevin Magnussen érkezése ezt alapjaiban változtathatja meg. Ott van például az Orosz Nagydíj mai időmérője, melyen a dán 14. helyezést ért el, és teljesen elégedett volt autójával. Eközben csapattársa, Grosjean az utolsó helyen végzett (Vandoorne motorbüntetése miatt 19. pozícióból indul holnap), és minden körülményre panaszkodott.

„Kevin nagyon elégedett ezzel az autóval, én viszont egyáltalán nem. Nem a fékek miatt, hanem azért, mert a kocsi semmit nem csinált meg, amit akartam” – idézi a planetf1.com Grosjean sirámát. „Tegnap reggel óta nagyon elégedetlen vagyok vele. Egyszerűen nem működik valami. Remélem, hogy rátalálunk valamire este, különben nagyon hosszú és fájdalmas lesz a holnapi nap.”



Ráadásul még a sárga zászlók – Wehrlein és Palmer megpörgése miatt – is rosszkor jöttek a Q1 végén, ezért a Haas versenyzője szabályváltozásért kiált: „Épp akkor kerültek elő, amikor megpróbáltam javítani. Megoldást kell találnunk a sárga zászlókra, mert ez a harmadik verseny, melyen legalább az egyik Haas kiesett, mert sárgáztak az utolsó próbálkozásunkon. Ez már kicsit túl sok.”

Ehhez képest Magnussen úgy gondolja, előrébb is végezhetett volna: „Egy tökéletes körrel a 11. hely elérhető lett volna. De így is nagyon közel vagyok hozzá, és azt hiszem, a többiek köre sem volt tökéletes. Már az is nagy dolog részünkről, hogy ebben a csoportban vagyunk.”

A Haas feladatát nehezíti, hogy más gyártmányú fékekkel teljesítették a pénteki és szombati napot. A csapat régóta kacérkodik azzal a gondolattal, hogy beszállítót vált, ezért a szabadedzéseken a Carbon Industrie termékét próbálták ki. A Brembóhoz hasonlóan azonban ezzel is problémáik voltak, ezért inkább visszatértek a megszokott partnerhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: