DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso: A motor gyenge, én jó vagyok

Nagyjából így összegezte a szombati időmérőt a kétszeres F1-es világbajnok: hihetetlen lemaradás az egyenesben, de csúcsformának beillő teljesítmény saját magától.

Egy nagyszerű körrel ismét felülteljesítette az elvárásokat Fernando Alonso az Orosz Nagydíj időmérőjén, hiszen bejutott a Q2-be, de innen feljebb már nem vezetett számára út. A spanyol az első szakasz végén még megdicsérte csapatát, a második után viszont a "hihetetlen" szót használta a rádióban - később elárulta, hogy mire gondolt.

"Az a hihetetlen, hogy mennyit veszítünk az egyenesekben" - magyarázta. "Azt hiszem 1,3 másodperc volt a hátrány az első szektorban, ahol egy kanyar van és nem voltak problémáink, szóval ennyink van. Három tizedmásodpercet veszítünk ezen a pályán az egyenesekben, amit persze tudtunk azelőtt is, hogy idejöttünk, de amikor megérkezünk, mindig jobbra számítunk."

alonso-kína-2017



A spanyol a saját teljesítményével így is elégedett lehet, hiszen hét tizeddel verte meg csapattársát, Stoffel Vandoorne-t és a 15. helyről rajtolhat majd vasárnap. "Szerintem ez alapvetően tökéletes időmérő volt. A Q1-es körömet nehéz lenne megismételni. A Q2-ben elkövettem néhány hibát, de a Q1 nagyon jól sikerült. Hét tizeddel vertem meg a csapattársam, aki ugyanilyen autóban ül és aki eddig minden kategóriában nyerni tudott. Szóval még mindig úgy érzem, hogy csúcsformában vagyok."

És hogy mit vár a vasárnapi futamtól? "Többé-kevésbé azt, amit láttunk Bahreinben, Kínában, Ausztráliában és amit látni fogunk Spanyolországban, Monacóban, Kanadában... minden csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap itt állok előttetek és próbálok a lehető legudvariasabb stílusban válaszolni, de egy idő után ez elég egyhangúvá válik."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: