DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Nincs itt hét tized különbség

A négyszeres F1-es világbajnok kételkedik benne, hogy a Mercedes lemaradása valóban tetemes lenne: valószínűbbnek tartja, hogy a riválisok szándékosan titkolóznak. Rövid nyilatkozatában Raikkönen is eltérő programokra hivatkozott.

A szezon eleji teória szerint a melegebb helyszínek – mint Ausztrália vagy Bahrein – a Ferrari 2017-es autójának kedveznek, míg a hűvösebb körülmények a Mercedesnek, így billent a mérleg Lewis Hamilton oldalára Sanghajban. Szocsi előtt többen ugyancsak a Mercedes fölényét előlegezték meg, ehhez képest meglepő, hogy Sebastian Vettel a pénteki szabadedzésen 0,670 másodpercet adott Valtteri Bottasnak.

„Azt hiszem, kiválóan meglesznek, ez a pálya kedvez nekik, erősen fognak szerepelni holnap” – nyilatkozott pénteken Vettel arról, hogy a Mercedes lemaradása csupán álca. „Nem akarok személyeskedni, de tavaly azt lehetett várni a péntek alapján, hogy a Williams lesz a leggyorsabb, ha jól emlékszem. Ehhez képest éppen a Mercedes volt az. Az embereket néha megtévesztik így.”



„Az autón sok mindennel lehet játszadozni: üzemanyagszinttel, motorfokozattal. Főleg ezen a pályán, ahol sok mindenből válogathatsz, felfeded-e vagy elrejted” – célzott arra az 1:34.120-as pályacsúcsot autózó német, hogy a Mercedes szándékosan foghatta vissza tempóját. Ami saját teljesítményét illeti, így fogalmazott: „Képes voltam javítani, ezért egészen boldog vagyok.”

A nap második leggyorsabbja, a csapattársától két tizeddel lemaradó Kimi Raikkönen szokása szerint nem pocsékolta a szavakat pénteken: „Jó kis nap volt, simán alakultak a dolgaink. Még csak péntek van, elképzelésünk sincs arról, mit csinálnak mások. De mi jól kezdtünk, örülök ennek, ezért jó napot kell teljesítenünk holnap, és onnan haladni tovább” – mondta el azt, melyet szinte minden edzésnap végén. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: