DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Több millió dolláros vita robbanhat ki az F1-ben

Nemrég látott napvilágot, hogy a Spanyol Nagydíjtól kezdve új szabályok lépnek életbe a rajtszámot és a versenyző nevét illetően. Ez azonban egy több millió dolláros vita kiindítója lehet.

A Force India istálló emelt szót az új szabályozás ellen, szerintük ugyanis meg kellene változtatni azt, jelenlegi formájában ugyanis komoly pénztől eshetnek el az istállók emiatt. Egy hirdetési felület erős megcsorbításának tartják az indiai csapatnál a lépést, ami jelen esetben például a Force Indiánál hat millió dollár kiesést is okozhat.

Az új szabály lényege az, hogy Barcelonától a versenyautón sokkal jobban láthatóvá és felismerhetőbbé kell tenni a pilóta nevét és rajtszámát is. A számnak 23 centiméter magasnak kell lennie, a pilóta neve azonban lehet a televíziós közvetítéseknél is megszokott hárombetűs rövidítés, de ennek hossza sem lehet kevesebb 15 centiméternél. Az indiai csapat azonban úgy véli, emiatt pénztől eshetnek el az istállók.

Még ebből a szabályból is vita alakult ki


„Ahova a neveket kellene elhelyeznünk, azt a területet eladhatnánk szponzoroknak is. Az előírt méretű hely, ahova a név kerülne, nálunk jelen esetben 6 millió dollár értéket képvisel” – jelentette ki Andy Stevenson, a Force India csapatmenedzsere.

Az istálló azt szeretné elérni, hogy a csapatok egységesen lépjenek fel amellett, hogy a nevek némileg közelebb kerüljenek az autó alsó részéhez, ugyanis azt a területet Stevenson szerint szinte soha nem adják el támogatói célra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: