DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Raikkönen még mindig a világ egyik legjobbja”

Kimi Raikkönen a jelenlegi Formula-1-es mezőny legidősebb tagja, ősszel már 38 éves lesz. Többen megkérdőjelezik, hogy hozza-e még a Ferrari szintjét, most azonban komoly dicséretet kapott.

Ki látná közelebbről az elvégzett munkáját, mint saját csapattársa, Sebastian Vettel. A német pilóta még mindig nagyon nagyra tartja finn csapattársát és úgy véli, Raikkönen idén jobb eredményeket érdemelne. A Jégember magyarázkodni kényszerült a Ferrari legfelsőbb vezetése előtt, hogy miért teljesít idén sokkal gyengébben, mint Vettel.

A német pilóta az első három futamból kétszer nyerni tudott, 2007 világbajnoka azonban jelentősen alulteljesített hozzá képest és még dobogóra sem tudott állni. „Valószínűleg nem olyan versenyei voltak, mint amilyeneket érdemelne. A legutóbbi futamon a rajt és az első kör nagyon sokba került neki, de máskülönben biztos vagyok benne, hogy dobogóra állt volna” – védte meg csapattársát Sebastian Vettel.

Vettel az egyik legjobbnak tartja Raikkönent most is


„Seb” jó pozícióban van ahhoz, hogy a Ferrari garázsának másik felén helyet foglaló pilóta teljesítményét felmérje. „A kívülállókkal ellentétben én pontosan látom, mi történik, hogy miért nem mentek a dolgai eddig a megfelelő irányba. De nem hinném, hogy a paddockban bárki megkérdőjelezné egyáltalán azt, hogy most is ő az egyik legtehetségesebb és legjobb pilóta a mezőnyben” – dicsérte meg Raikkönent Sebastian Vettel.

Vettel emlékeztetett mindenkit arra is, hogy 2016-ban neki sem minden ment tökéletesen, nagyon hosszúnak érezte a gyenge eredményeket hozó időszakot. Egyszer fent, egyszer lent, de általában egy teljes szezon során ezek kiegyenlítődnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: