DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Newey lassan elkészül a Red Bull csodafegyverével

Adrian Newey főtervező a Spanyol Nagydíjra teljesen áttervezett Red Bullal készül, amitől nyíltan kimondva nagyon sokat várnak az istállónál. A tervezőguru éjjel-nappal dolgozik, hogy elkészüljenek a kitűzött időpontra.

A Red Bullnál mindenki a megváltást várja, azaz sorrendben először a teljesen áttervezett versenyautót Barcelonára, majd Montrealban érkezik a jelentősen frissített Renault-erőforrás. Szocsiban azonban kis túlzással semmi jóra nem számítanak, legjobb esetben is az 5-6. helyre várják magukat a bikák.

A csalódást keltő szezonindítást követően gyorsan az autó teljes áttervezése mellett döntöttek, mivel az erőforrás hátránya mellé jókora lemaradás mutatkozott a karosszéria terén is. Az Orosz Nagydíjon még a kármentésre törekednek, hogy a jelenleg mindössze az 5-6. helyre jó versenyautóból kihozzák a lehető legtöbbet, az esetleg adódó lehetőségekre pedig lecsapjanak. De Barcelonától már sokat várnak az RB13-tól.

Adrian Newey óriási név a szakmában, joggal bizakodó a Red Bull


„Adrian Newey éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy az új formába öntött autót a lehető legjobbá faragja és Barcelonára el is készüljön vele. Mi szintén ebben reménykedünk, az egész gyár az újításokra összpontosít, rengeteg vadonatúj alkatrészt kell még legyártani. Itt Szocsiban azonban még nemigen számíthatunk nagy javulásra, mivel csak néhány apróságot hoztunk ide újításként” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak.

Newey folyamatosan az új Red Bullon dolgozik

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája szintén nagyon sokat vár az új versenyautótól, egy kis puskagolyóra számít, amivel végre felvehetik a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel. Szerinte ugyanis 2016-ból szintén erőt meríthetnek, hogy jók a felzárkózásban. Szocsiban akkor 1,5 másodperccel maradtak le az elsőtől az időmérőn, Barcelonában már csak fél másodperc körüli volt a hátrány, Monacóban pedig csak rajtuk múlott, hogy kicsúszott a kezükből a győzelem, mivel a leggyorsabb autó a bikáké volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: