DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton máris válaszolt Vettel vádjára

A két Ferrari sikerével záruló pénteki F1-es szabadedzések után Sebastian Vettel azzal vádolta meg a Mercedest, hogy csak altatnak Szocsiban, a brit pilóta azonban hamar válaszolt német riválisának.

Az Orosz Nagydíj nyitónapjának délelőttjén Kimi Raikkönen, délután pedig Sebastian Vettel autózta a legjobb időt, annak ellenére, hogy Szocsi az elmúlt években hagyományosan a Mercedes felségterületének számított. A német pilóta erre alapozva azt nyilatkozta délután, hogy az elmúlt három év világbajnokai nem mutatták ki foguk fehérét a szabadedzéseken, és Valtteri Bottas délutáni, majd’ hét tizedes hátránya puszta altatás volt.

Nos, Lewis Hamilton nem várt sokat a válasszal, és néhány órával Vettel ominózus nyilatkozata után a sajtón keresztül üzent a négyszeres bajnoknak: „Mi soha nem altatunk, nincs értelme. Úgy vélem, a Ferrari csinált már ilyet korábban, számunkra azonban semmilyen értéke sincs” – idézte a Motorsport a britet. „Mindig megpróbáljuk megtalálni az autó megfelelő egyensúlyát, a mai azonban különösen trükkös nap volt számunkra. Nem tudom, hogy Sebastian miért mondja ezt, talán csak ködösíteni akar. Azok a srácok valóban gyorsak.”



Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy vélekedett, hogy a Ferrari sokkal jobban helyt áll változó körülmények között, mint a Mercedes autója, ezzel az állítással pedig Hamilton is egyetért, hozzátéve, nagyon nehezen tudják felmelegíteni abroncsaikat. „Nem a legjobb péntekünk volt, ez tény. Ezek a gumik nagyon trükkösek, nagyon szűk tartományban működnek csak megfelelően. Előfordul, hogy ezen kívül csökken a teljesítményük, a Ferrari viszont optimális tartományon belül tudja tartani őket – számunkra jelenleg ez jelenti a legnagyobb kihívást.”

Hamilton szerint az előző futamokon tapasztalt Ferrari-Mercedes párharc Szocsiban is folytatódni fog. „Ha sikerül megfelelően munkára fognunk a gumikat, akkor közelebb kerülhetünk hozzájuk” – utalt a brit a Ferrarihoz mért különbségre. „A különbség nem változott közöttünk, még mindig nagyon szoros a verseny.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: