DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Kanadáig biztos nem lesz új motor

Nem jó hír a McLaren drukkereinek, hogy a kétszeres világbajnok szerint a mostani és a következő két versenyhétvégén sem áll elő a Honda új specifikációjú erőforrással.

Alonso korábban arról nyilatkozott, hogy nem vár sokat az Orosz Nagydíj hétvégéjétől, mivel a pálya nem igazán fekszik a McLaren jelenlegi autójának, ami a második futam óta semmit nem változott. A rossz hír a wokingiak rajongóinak, hogy a Kanadai Nagydíjig a Honda nem fejleszt új motort, így a mostani problémák az addigi versenyhétvégékig fenn fognak állni a csapatnál.

A kétszeres világbajnok is ezzel a gondolattal nyitotta mondandóját: „Az autó pontosan ugyanaz, mint amilyen Bahreinben volt, tehát ha itt problémáink lesznek, akkor ugyanez lesz a helyzet itt, Barcelonában és Monacóban is.”

 alonso-motor-kanadaig



Alonso az újításokkal folytatta: „Nem hallottam semmit a fejlesztésekről, Kanadáig nem lesz semmi új. Nincs realitása annak, hogy előtte lenne valami újítás. A McLaren részéről igen, minden versenyhétvégére viszünk valami újat. Barcelonában sokkal versenyképesebbnek kellene lennünk a váz újításai miatt, Monacóban szintén, és meglátjuk, hogy Kanadában mi jön a Hondától, és ez segít-e feljebb kerülni a rajtrácson.”

„Eddig semmi nem változott, nehéz versenyeink voltak, és az eredmények nem mutatják, mit érzünk az autóban, és hogy jó versenyeket is teljesítettünk” - mondta a McLaren klasszisa az eddigi futamokról.

Alonso a tőle megszokott optimizmussal zárta nyilatkozatát: „Sosem vezettem még ennyire jól, mint idén. Ezt már Ausztrália óta mondom, de még mindig nem fejeztem be egyetlen futamot sem. Jól érzem magam, és csak várni tudok a Hondára, hogy hozzon nekünk egy versenyképes motort.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: