DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Itt sem fogunk csodát tenni

Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája nem gondolná, hogy jobban teljesítenének az Orosz Nagydíjon, mint az előző versenyhétvégéken. A spanyol a pénteki szabadedzéseket értékelte.

Az előző nagydíjakon nagyon nem ment a McLarennek. A Honda erőforrása ráadásul Szocsiban - ahol a motorerő igen sokat számít - nagy hátrányban van a többi motorhoz képest.

Fernando Alonso is ezzel a gondolattal nyitotta mondandóját: „Ezen a pályán számít a motorerő, az autónk pedig nagyjából ugyanaz a konfiguráció, mint ami Bahreinben volt, így nem várunk sokkal többet, mint az előző hétvégétől. Azt hiszem, érdekes lesz, mit tudunk elérni olyan pályán, ami nehéz számunkra.”

 alonso-orosz-nagydij-2017-pentek



A McLaren veteránja az eddigi munkáról is beszélt: „Teszteltük a gumikat az edzések alatt - úgy tűnt, hogy nagyon hosszú ideig bírják, és olyanok is maradnak. Úgy tűnik, hogy egy kiállásos versenyünk lehet. Az abroncsokat ugyanakkor nagyon nehéz felmelegíteni, tehát a leggyorsabb kvalifikációs körhöz többször is át kell haladni a célvonalon.”

„A pénteki feladat teljesítve, lássuk, mit tanulhatunk holnap” - zárta mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: