DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel és Hamilton Szocsiban is nagy dobásra készülnek

2014-ben került a versenynaptárba az Orosz Nagydíj, azóta pedig Szocsiban kizárólag a Mercedes pilótái vezették a versenyt. Ennek az átoknak a megtörésére készül Sebastian Vettel, de a kiváló oroszországi sorozattal rendelkező Mercedes is jó eredményt vár.

Az elmúlt három esztendőben tehát, amióta csak Orosz Nagydíj létezik, minden egyes kört Mercedes-pilóta vezetett, Nico Rosberg, vagy Lewis Hamilton. Ezt a sorozatot szeretné megtörni Sebastian Vettel, aki kiválóan kezdte a szezont, 2011-ben, még a Red Bull színeiben volt képes ilyen jó kezdésre. Ezzel vezeti a világbajnoki összetettet hét pont előnnyel Lewis Hamilton előtt három futamot követően.

Ha Vettel nyerni tudna az utcai pályán is, ahol egyébként 2015-ben második helyen végzett, az a Ferrari legjobb évkezdete 2008 óta. A Ferrari ezúttal alkalmasnak tűnik arra is, hogy nem csak a hőségben, hanem a hűvösebb körülmények között is felvegye a versenyt a Mercedes tempójával, így Vettel joggal bízik abban, hogy megszakítja a német csapat fantasztikus sorozatát.

Jó eséllyel Ferrari-Mercedes párharcot láthatunk Szocsiban is


Hamilton 2014-ben és 2015-ben is győzni tudott az Orosz Nagydíjon, tavaly azonban autója meghibásodása miatt az időmérő harmadik szakaszában nem tudott részt venni, a tizedik pozícióból rajtolva azonban viszonylag kényelmesen szerezte meg a második helyezést Nico Rosberg mögött, lehet mondani tehát, hogy Hamiltonnak fekszik a szocsi pálya.

„Ebben a szezonban új szabályok léptek életbe, nem sokat jelent, hogy az előző években ennyire jól ment itt, semmire sincs garancia. Az elmúlt három év győzelmei nem hozzák magukkal automatikusan, hogy Oroszországban most is győzni fogunk, amikor ennyire kemény ellenfelünk akadt, mégpedig a Ferrari” – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki bízik a győzelemben 2017-ben is, de a Ferrari megerősödése miatt kevésbé magabiztos. Hamilton a Mercedes szocsi jó sorozatának, Vettel pedig idei kiváló teljesítményének folytatására készül, vasárnap kiderül, melyiküknek sikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: