DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Óvatos optimizmussal várja a Honda Szocsit

A McLaren-Honda csapat a borzasztó kezdés után Bahreinben sikeres tesztnapon van túl. Az első három nagydíjon főleg az erőforrás gyengesége és megbízhatatlansága hátráltatta a wokingiakat, Szocsiban azonban óvatos optimizmussal kezdik a hétvégét.

Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es főnöke szerint a szocsi aszfaltcsík nagy kihívások elé állítja a McLaren istállót jelenleg, főként a hosszú egyenesek és a relatíve nagy üzemanyag-fogyasztás miatt. A wokingiak jelenleg teljesen utolsók a világbajnoki tabellán, miután az eltelt három futamon rendre megbízhatósági gondok jelentkeztek és a pontszerzés sem jött még össze, pedig Alonso már két alkalommal is szinte biztos pontszerző helyet dobott el magától az autó meghibásodása miatt.

Ráadásul legutóbb Bahreinben zsinórban a második kettős kiesését könyvelhette el az istálló, a következő heti kétnapos teszt második napján azonban pozitív elmozdulást tapasztalhattak a McLarennél, 82 kört teljesített probléma nélkül Stoffel Vandoorne és a körideje is figyelemre méltó volt. Ez a Honda tűzoltásának is köszönhető volt, mivel vélhetően végül beletaláltak abba, hogyan javítsák ki a sok problémát okozó MGU-H alkatrészt.

Óvatos a Honda, de már van reménysugár is


„A tesztelés második napján, úgy érzem, végre megleltük az irányt, amivel a megbízhatósági problémák nagy részét megoldhatjuk. A tesztnap eredményei nagy lökést adtak a csapatnak és rengeteg pozitív adattal szolgáltak. 2016-ban az Orosz Nagydíjon mindkét McLaren-Honda pontszerző helyen ért célba, mindent meg kell tennünk, hogy ezt megismételjük. De nagy kihívásokra számítok a pályával kapcsolatban a jelenlegi csomaggal. A hosszú egyenesek, teletűzdelve 90 fokos kanyarokkal és magas üzemanyag-fogyasztással, igencsak feladják jelenleg a leckét” – nyilatkozta Hasegawa.

„A szabadedzések kulcsfontosságúak lesznek, hogy minél inkább megtaláljuk a legjobb beállítást a versenyautókhoz, bár a lóerő-hátrány még mindig komoly, de így is reménykedem egy jó eredményben. A bahreini eredmények számíthatnak” – zárta mondandóját a japán szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: