DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottas tagadja, hogy második számú, de félre fog állni

Nem tervezi a Mercedes, hogy sorrendet állít fel a versenyzők között, hangoztatta a sajtótájékoztatón Valtteri Bottas, ugyanakkor csapatjátékosnak titulálta magát. Úgy érzi, a Ferrari-Mercedes harcban ismét az ő fordulójuk jön.

Egyesek már akkor kijelentették, hogy Valtteri Bottas Lewis Hamilton vízhordójának érkezik a Mercedeshez, mikor felreppentek az első hírek Nico Rosberg utódjának kilétéről. A Sebastian Vettelre építő Ferrari szárnyalása miatt sokan úgy gondolják, a Mercedesnek érdemes lenne Hamiltont előtérbe helyeznie, hogy a brit minél több pontot szerezhessen – az első csapatutasítás el is hangzott a Bahreini Nagydíjon, mikor a lassabb Bottasnak kétszer el kellett engednie csapattársát.

„Nem történt semmilyen beszélgetés, és azt hiszem, nincs is szükség rá. Ennek a csapatnak sosem volt első és második számú versenyzője, és nem is tervez ilyet” – jelentette ki Bottas az Orosz Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján. Mindazonáltal hozzátette, ha a szükség úgy hozza, engedelmes lesz: „A feladatunk az, hogy a legtöbb pontot gyűjtsük be. Ha arra kérnek, hogy húzódjak félre, akkor meg fogom tenni. De azon dolgozom, hogy ne kerüljek ebben a pozícióba. Mindenesetre ilyen előre amúgy sem gondolkodom, nem akarok hipotézisekről beszélni.”



„Eddig jó volt Lewis csapattársának lenni, normális a kapcsolatunk. Nem látjuk egymást a pályán kívül. Professzionális kapcsolat, amilyen Felipével is volt” – beszélt kollégájáról a finn. Arról is ejtett pár szót, mekkora feladatnak bizonyult, hogy az optimálisnál jóval később érkezett a Mercedeshez: „Kihívás volt januárban csapatot váltani. Azt kell mondanom, hogy soha életemben nem tanultam még ennyit ilyen rövid idő alatt, mint az első 100 napban a csapattal.”

Bottas eredménylistáját böngészve azt látjuk, hogy az Orosz Nagydíjon kifejezetten jól teljesített williamses évei során. Az elmúlt mindhárom szezonban harmadik lett az időmérőn (tavaly második helyről indulhatott egy büntetést követően), 2014-ben dobogóra állt a pályán. A finn úgy érzi, Szocsi a csapatnak kedvezhet a Ferrarival szemben: „Ez is szoros csata lesz, valószínűleg újra századokról beszélhetünk. Ezek a körülmények azonban jobban kedveznek nekünk, mint a magas hőmérséklet, amelyben szenvedtünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: