DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel zokni-cipője - új trend lesz?

Sebastian Vettel könnyen lehet, hogy forradalmi újítást vezet be a Formula-1-ben, speciális versenyzői lábbelije ugyanis egyszerre zokni és cipő, teljesen új trendet teremthet vele.

A Ferrari versenyzője Szocsiban vélhetően már használni is fogja a Puma által gyártott új lábbelijét. A termék egy részből áll, fűző nélküli és a súlya is szenzációs, mindössze 135 grammot nyom! Az FIA már homologizálta, így elméletileg semmi akadálya annak, hogy a német pilóta már Oroszországban debütálhasson vele.

Vettel példáját követik vajon a riválisok is?


A német Auto Bild információi szerint Vettel jó eséllyel beveti az újítást Szocsiban. A gyártó cég nem maximalista, hanem minimalista akart lenni. „A legminimalistább megoldást kívántuk megalkotni. Az ötlet lényege, hogy a Nornex segítségével a legkisebb súlyú cipőt állítsuk elő, a felsőrész teljesen egyben van” – nyilatkozta Sonny Lim, a Puma Motorsport lábbeli-részlegének tervezője.

Vettel a tervezési fázis óta aktív résztvevő volt

Az újítás abban lehet igazán forradalmi, hogy a lehető legrövidebb időt biztosítsa a pilóta számára a gázpedál és fékpedál közti váltásra. Természetesen szempont volt, hogy a zokni-cipő kényelmes legyen, jól szellőzzön és nem utolsósorban tűzálló legyen. Sonny szerint ez igazi kihívás volt. Vettel aktív részese volt a fejlesztési folyamatnak és kiemelt helyen szerepeltek a német versenyző visszajelzései, végül sikerrel jártak.

Vajon a riválisok is hamarosan követik a példáját? Tényleg egészen új időszámítás kezdődik Szocsitól a lábbelik terén?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: