DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kiszáll a Brazil Nagydíj?

Idén már kiderült, hogy egy igen közkedvelt helyszín búcsúzik hamarosan a Formula-1-től, Malajzia. Kuala Lumpur után most egyre erősödik a feltevés, hogy Interlagos is kiszállhat.

Bernie Ecclestone mostanában igen gyakran kerül a hírek középpontjába, ahogy most is. A 86 éves üzletember, az F1 jogainak korábbi tulajdonosa szerint könnyen elképzelhető, hogy a Brazil Nagydíj már nem sokáig lesz része az F1-es versenynaptárnak. Ezt azután jelentette ki, hogy Sao Paolóban nemrég találkozott helyi illetékesekkel.

A Formula-1 korábbi ura megbízást kapott Chase Careytől, a jelenlegi F1-es irányítás fejétől, hogy győzze meg a brazil hivatalos személyeket a brazil futam jövőjének biztosításáról. De Ecclestone, aki két hete Bahreinben tért vissza a paddockba, egyáltalán nem biztos benne, hogy 2020 után is lesz Brazil Nagydíj a naptárban.

Interlagos 2020 után nem rendez már futamot?


Ecclestone nem várt sokáig, amikor Carey megkérte őt, hogy segítsen ebben. „Sao Paolo polgármesteréhez mentem, de ő egyetlen dollárt sem kíván költeni már erre, el akarja adni a pályát. Sőt, megkérdezte, hogy nem érdekelne-e engem a dolog. Akárki is veszi meg, megpróbáljuk meggyőzni arról, ha az adásvétel megtörtént, hogy mindenképpen Formula-1-es nagydíjat rendezzen a pályán” – elemezte a helyzetet Bernie Ecclestone.

„Utána pedig egy versenyrendezőt kellene találni, ami kicsit bonyolultabbnak tűnik. Úgyhogy véleményem szerint, ha nem teszünk valamit, akkor ezt a futamot biztosan elveszítjük. A verseny 2020-ig 100%-os biztonsággal meg lesz rendezve, utána már bizonytalan” – zárta mondandóját Ecclestone. A verseny jelenlegi szervezője, Rohonyi Tamás Párizsban járt a héten, hogy a szerződésről tárgyaljon az FIA-val. Erről azonban nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: