DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Éjszakai F1-es futamot rendezhetnek New Yorkban

Folyamatosan derülnek ki újabb és újabb részletek a Liberty Media nagyra törő terveiről: az F1 új többségi tulajdonosa állítólag nem csak el akarja vinni a sportágat a Nagy Almába, hanem rögtön éjszakai futamot szeretnének rendezni.

Bernie Ecclestone már a nyolcvanas években fente a fogát egy New York-i Forma-1-es futamra, de sem ő, sem pedig a CART-sorozat vezetése nem tudott megállapodni a városvezetéssel a verseny rendezéséről. A kétezres évek elejéig viszonylagos csend honolt a világ egyik legnagyobb városa körül az F1-et illetően, Ecclestone-nak azonban 2011-ben sikerült nyélbe ütnie egy szerződést, mely garantálta, hogy 2013-tól néhány kilométerrel odébb, New Jersey-ben, a Port Imperial versenypályán kerül majd sor.



A nagydíjat azonban folyamatosan elhalasztották anyagi nehézségek, a szervezők felkészületlensége, valamint az FIA-tól érkező beleegyezések hiánya miatt, és végleg lekerült a napirendről. Éppen akkor, amikor a Forma-1 új többségi tulajdonos kezébe került a Liberty Mediának köszönhetően, amely erősen gondolkozik azon, hogy bővíti a sportág amerikai jelenlétét, plusz egy, vagy akár több futammal is.

Chase Carey nemrég arról értekezett, hogy olyan „úticél-városokba” vinné az F1-et, mint Miami, Las Vegas, New York, vagy éppen Los Angeles – mostanában pedig egyre gyakrabban pletykálják, hogy Long Beach is visszatérhet a versenynaptárba. Az Auto Motor und Sport információi szerint a legnagyobb valószínűsége a New York-i versenynek van, melyet már 2018-ban megrendezhetnek, ám a szoros program (bár Malajzia búcsúzik, visszatér a Német és a Francia Nagydíj) miatt nagyobb esélye van a futamnak egy évvel később.

A lap azt is tudni véli, hogy az új menedzsment éjszakai nagydíjat tervez a Nagy Almában, egy hasonló pályán, mint amilyenen Bakuban versenyez a Forma-1-es mezőny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: