DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso odapirított az F1-eseknek, akik nem örülnek neki

A Formula-1 sajátos, zárt világ, és egyébként is, vannak, akik semminek nem örülnek az életben – így intézte el a mclarenes azokat, akik rosszallják kitérőjét az IndyCarban.

A közvélemény üdvözölte Fernando Alonso május végi kalandját az Egyesült Államokban, a Formula-1-es riválisok közül azonban sokan azon a véleményen vannak, nem szabadna nagydíjat kihagyni egy másik széria versenye miatt. Az IndyCar alabamai hétvégéjén sajtótájékoztatót tartó Alonso finoman odasuhintott az ilyen véleményen levőknek – egyúttal az F1 zárt világát is pellengérre állította.



„Ott nem beszélünk sokat egymással. Egy külön világ, minden bizonnyal én is csak annyit tudok, amit ti is elolvastok a hírekből, mert én is azokat a híreket olvasom!” – idézi az ESPN Alonsót. „Egyesek közülük örülnek nekem, ennek az egésznek, és kíváncsiak rá, hogyan fogok teljesíteni, mások pedig semminek nem tudnak örülni az életben. Ez csak rátett még egyet a gondjaikra. De jól is van ez, az egy másik világ.”

A kritikusok egyikét, Nico Hülkenberget – aki egy másik legendás versenyen, a Le Mans-i 24 óráson vendégszerepelt 2015-ben, ám akkor nem kellett nagydíjat kihagynia – még a korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve is helyre tette, aki mellszélességgel Alonso mögött áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: