DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williams megtalálta eddigi legnagyobb erősítését

Paddy Lowe az elmúlt három F1-es szezonban kulcsszerepet játszott a Mercedes világbajnoki címeiben, ezért érthető, ha érkezése komoly motivációt jelent a grove-iak számára.

A brit szakember nem ismeretlen a Williamsnél, hiszen harminc évvel ezelőtt Grove-ban kezdte F1-es pályafutását: hat ott töltött szezonja alatt Nigel Mansellt és Alain Prostot is világbajnoki címhez segítette. Lowe ezután a McLarenhez szerződött, ahol húsz évet töltött el Ron Dennis kezei alatt, 2013-ban viszont a Mercedeshez szolgálatába állt, ahol a csapat elmúlt években látott sikersorozatának egyik alappillérévé vált.



A motivációra azonban mindig szükség van, a kenyai születésű guru ezért igazolt egykori alakulatához, hogy ismét a csúcsra juttassa őket. Nos, érkezésével nem csak ő, hanem a grove-iak is nagyot nyertek, a helyettes csapatvezető Claire Williams pedig nem is titkolja, mennyire örül a technikai igazgató posztját elfoglaló Lowe-nek. „Érkezése motiválóbb számunkra, mint minden más eddig” – idézte a hölgyet Crash.net.

„Persze beletelik egy kis időbe, amíg megtalálja helyét nálunk, és hogy rájöjjön, mik a gyengeségeink, és hol tud a segítségünkre lenni. Egy olyasvalaki csatlakozása a csapathoz, mint Paddy, jól példázza az ambícióinkat. Jelenléte hatalmas motiváló erőt jelent mindenki számára a Williamsnél, igazgatótanácsunk pedig nagyon elszánt a jövőnket illetően, hiszen Paddy-ben látják a szerencsénk megfordulását.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: