DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Manor volt Dávid, a Sauber meg Góliát

A tavalyi legkisebb csapattól az ideihez szerződő Pascal Wehrlein egy nyilatkozatában rámutatott: a Manor még mostani munkaadójához, a Sauberhez képest is sokkal kisebb személyzettel működött.

A 2015-ben a DTM történetének legfiatalabb bajnokává avanzsáló Pascal Wehrlein tavaly a Mercedes támogatásának köszönhetően a Manor színeiben mutatkozott be, s kiváló teljesítményének (és némi szerencsének) köszönhetően Jules Bianchi után mindössze másodikként az istálló hétéves története során pontot is tudott szerezni Ausztriában a kiscsapatnak.

Mint utóbb kiderült, ez az egyetlen világbajnoki egység akár a túlélést is jelenthette volna a csapat számára, de a Sauber (Wehrlein jelenlegi csapata) az utolsó előtti futamon megelőzte a Manort, így komoly pénzdíjtól estek el, ami legalábbis részben a csapat összeomlásában is szerepet játszott. A fiatal német versenyző a Crash.net-nek nyilatkozva elmondta, mennyire elkeserítette első F1-es csapatának csődje:

wehrlein-manor-hungary-2016



„Nagyon csalódott voltam, amikor kiderültek a hírek a Manorról, hiszen a tavalyi teljesítményünk nagyon jó és nagyon impresszív volt. 120 emberrel kezdtük meg a munkát, majd ez a szám megközelítette a 200-at, de vessük csak egybe a Sauberrel, akikkel küzdtünk: náluk sok százan dolgoznak.”

„Nagyon jó emberek dolgoztak velünk, nagyon nagy kár, hogy elveszítették a munkáikat” – mondta Wehrlein, aki az első két futam kihagyása után Bahreinben mutatkozott be a Saubernél, s azonnal a pontszerzés közelébe került egy 11. hellyel, nem mellesleg több mint egy év óta a legjobb időmérős teljesítményt mutatta fel svájci részről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: