DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mérnöke Strollnak: Isten hozott az F1-ben!

A kanadai újonc első három F1-es futamából egyet sem tudott befejezni, kétszer ütközés miatt. A Williams technikai igazgatója szerint a kieséssorozat nagyszerűen alátámasztja, milyen nehéz az újoncok helyzete a sportágban.

A 18 éves versenyző fékhiba miatt búcsúzott Ausztráliában, az első körben akadt össze Sergio Perezzel Kínában, Bahreinben pedig Carlos Sainzzal ütközött, így eddig minden társánál kevesebb versenykör fűződik a nevéhez 2017-ben. „Ez biztosan nagyon zavaró számára, de Isten hozott a Forma-1-ben!” – nyilatkozta Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója a Motorsportnak. „Egyértelmű, hogy nagyon sok mindent kell még elsajátítania a sportágról, különösen ami a gumikat illeti. Az biztos, hogy az elmúlt hétvégéből sokat tanul majd, és erősebben fog visszatérni.”



A brit szakember kitért Felipe Massa teljesítményére is, aki Melbourne-ben és Kínában is hatodik helyet szerzett a Williamsnek. „Felipe nagyszerű versenyt teljesített, nagy tapasztalattal rendelkezik, ő az, akiben biztosak lehetünk, hogy elvégzi a rá bízott munkát. Az autó tempója is megfelelő volt, egy alkalommal még negyedikként haladt! Tudtuk, hogy ez nem fog sokáig tartani, noha keményen védekezett, ezt nem lehetett megőrizni.”

A melegebb bahreini hőmérsékleti viszonyok között elért remek eredmény ellenére Lowe úgy véli, a Williamsnek mindenképp javulnia kell hűvösebb időben – Massa Kínában sokat szenvedett, és csak a 14. helyen zárt, körhátrányban. „Ez egészen más helyzet volt, nedves és hideg körülmények között versenyeztünk, nem úgy, mint Bahreinben. Az autó ott egyszerűen nem volt gyors, és van néhány elképzelésünk arról, hogy hogyan is lehetne javulni a jövőben ezen a téren. Egyelőre várnunk kell hasonló körülményekre, hogy dolgozzunk rajtuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: