DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrlein: Nem hazudtunk a sérülésemről

A Sauber német pilótája szerint egy pillanatig sem titkolták, milyen súlyos a RoC-on elszenvedett sérülése, éppen ezért nem is érte, miért szőttek összeesküvés-elméleteket az F1-es rajongók.

A 2017-es Formula-1-es idény elejének legrejtélyesebb esete volt Pascal Wehrlein sérülése és távolmaradása az első két futamról. A német pilóta még a januári Race of Champions elnevezésű eseményen esett nagyot, hátsérülése miatt pedig előbb az első barcelonai tesztet, majd a melbourne-i edzések után az ausztrál és kínai versenyeket is kénytelen volt kihagyni. Sokan már súlyosabb sérülést sejtettek a háttérben, esetleg azt, hogy a Ferrari Wehrlein félreállításával akarja előtérbe helyezni a helyére beugró Antonio Giovinazzit, a korábbi DTM-bajnok azonban nem érti, miért szőttek összeesküvés-elméleteket az emberek:

 

„Az emberek anélkül ítélkeztek arról, hogy mit csinálok, hogy ismerték volna a helyzetemet” – nyilatkozta a versenyző a Motorsport.com hasábjain. „Mindenki tudta, hogy sérült vagyok és azt is, hogy zöld jelzést kellett adniuk az orvosoknak. Engedélyt kellett kapnom az FIA-tól. Általában erre nincs szükség, ha csak izomfájdalmaid vannak. Elmondtuk, hogy hátsérülésem van. Végig ezt mondtuk. Nem hazudtunk senkinek, nem titkolóztunk. De azt is tudtuk, hogy hamar visszatérhetek, ezért nem csináltunk belőle nagy ügyet, de aztán az embereknek elszabadult a fantáziája.”

Wehrlein egyúttal kihangsúlyozta: csapata egyáltalán nem siettette a visszatérését és nem gyakorolt rá nyomást semmilyen szempontból. „A csapat végig tudta, mi a helyzet. A Sauber és a Mercedes is tisztában volt mindennel, és egyikük sem gyakorolt rám nyomást, mert tudták, hogy súlyos a sérülésem, és akár a karrierem végét is jelentheti. Mindkét istállótól elképesztő támogatást kaptam.”

A német pilóta hozzátette: bár közzétehetett volna fotókat a közösségi oldalán a sérüléséről, ezt saját szántából nem tette, csak utólag, bahreini visszatérését követően. „Ez a sérülés a privát szférámba tartozott. Nem vagyok olyan, aki mindent megoszt a nyilvánossággal” – magyarázta Wehrlein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: