DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Perez képességei Alonsóéhoz hasonlóak”

A Force India csapatfőnöke méltatta pilótáját, Sergio Perezt újabb pontszerzése miatt. A mexikói versenyző készségeit nem máséhoz, mint a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóéhoz hasonlította.

A 27 éves pilóta tényleg figyelemreméltó teljesítményt nyújt a tavalyi szezon közepe óta, hiszen a Bahreini Nagydíjjal sorozatban tizenharmadszor szerez pontot a 2016-os német versenyhétvége óta. A legutóbbi futamon ráadásul a 18. pozícióból kellett felkapaszkodnia, és egészen a hetedik helyezésig jutott. Perez elmondta, készen állna arra, hogy ismét egy élcsapatnál versenyezzen, a kérdés viszont az, mikor jön ez össze a mexikóinak.

 alonso-perez-2017



Fernley nem győzte méltatni Perez teljesítményét és kvalitását: „Remek vezetést mutatott be. Véleményem szerint Checo képességeit nagyon alulértékelik. Ő egy nagyszerű versenyző - amint szimatot fog, rögtön előz és szinte mindig a pontszerző helyek egyikén találjuk”

A Force India csapatfőnökét Alonsóra emlékezteti Perez: „Lenyűgöző a megbízhatósága, Fernandóéhoz hasonlítanám. Emellett nyugodt jellem, aminek köszönhetően fantasztikusan kezeli a gumikat és az autót, márpedig nekünk erre van szükségünk.”

„Kivételesen jó versenyző, és nagyon büszkék vagyunk, hogy velünk dolgozik” - zárta gondolatait Fernley Perezről. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: