DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso nyitott az Indy-re, jöhet a váltás?

Fernando Alonso nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az Indycarban folytassa karrierjét, ha jól szerepel, és megtetszik neki az amerikai versenysorozat atmoszférája.

Az elmúlt napokban mindenki arról beszél, hogy a kétszeres világbajnok kihagyja a Monacói Nagydíjat, hogy részt vehessen az Indy 500-on. Alonso kezdi megelégelni a McLaren és a Honda sikertelenségét az F1-ben, és sokak szerint éppen ezért kacsingat más bajnokság felé. 

A spanyol harmadik éve szenved a McLaren-Hondával, és az idei évük is pocsék eddig, mivel a japán gyártó nagyon mellényúlt az erőforrás fejlesztésével. Az is szenzáció, ha valamelyik McLaren befejez egy futamot.

 alonso-indy-500-2017



A spanyolt az Indy alabamai hétvégéjén kapták el az újságírók, és arról kérdezték, gondolkodik-e a váltáson: „Ezt majd meglátjuk május 29-én - a futam utáni hétfőn - hogy mi a helyzet, mennyire élveztem a versenyt, mennyire voltam versenyképes, és ha jól érezem magam, mik a prioritások számomra.”

A McLaren klasszisa elmondta, miért akart élni ezzel a lehetőséggel: „Azért csinálom ezt, mert imádom a versenyautókat, imádom a leggyorsabb autókat vezetni. Az Indy 500 a világ egyik legnagyobb futama, így nagyon vonzó a lehetőség, hogy ott versenyezhetek, élvezhetem, és úgy érzem, hogy ez egy különleges tapasztalat lesz nekem. Mindenki azt mondja, hogy nagyon egyedi ennek a hétvégének a hangulata.”

Alonso nem zárkózik el a közös jövőtől: „A verseny után, bármi lesz az eredményünk vasárnap, el fogunk gondolkodni a jövőről. Nyitott vagyok.”

„Ha az egyik legösszetettebb versenyző szeretnék lenni, vagy a világ legjobb pilótája, akkor meg akarok tapasztalni az F1-től különböző autókat és vezetési technikákat, alkalmazkodnom és fejlődnöm kell versenyzőként. Ha ezt meg akarom valósítani, akkor meg is kell nyernem, ha pedig nem idén, akkor tervben lesz a következő évben” - zárta gondolatait a spanyol azzal, mit szeretne elérni a jövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: