DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo félne az Indy 500-tól

Sok társa után az ausztrál F1-es pilóta is kifejtette véleményét Fernando Alonso amerikai terveiről - állítása szerint nem hagyná ki Monacót, és mást választana Indianapolis helyett.

Szinte nincs is olyan Forma-1-es pilóta, aki az elmúlt másfél hétben ne nyilatkozott volna arról, hogy Fernando Alonso jól, vagy rosszul döntött-e akkor, amikor elhatározta, hogy indulni fog a 2017-es Indianapolis 500-on. A legmarkánsabban talán az 1997-es világbajnok, a Brickyardon 1995-ben győzelmet arató Jacques Villeneuve nyilatkozott, mondván, nem érti, miért kritizálják sokan a spanyolt.



Most Daniel Ricciardón volt a sor, hogy megossza gondolatait a sajtóval: „Nem hagynám ki Monacót, Fernando nagy dologról fog lemaradni” – idézte az F1i.com a Red Bull pilótáját. „Ha nem az élen küzdesz, akkor nagyon hosszú verseny vár rád. Én inkább a Daytona 500-at választanám Indy helyett. Az igazat megvallva kicsit félek is utóbbitól, de nagyszerű, hogy ő így döntött. Szerintem a lehető legjobb időpontot választotta erre” – mondta Ricciardo, aki már korábban is eljátszott a NASCAR gondolatával.

De vajon követné-e red bullos elődjét és honfitársát, Mark Webbert Le Mans-ba? „Inkább csak a karrierem legvégén gondolkoznék ezen. Inkább egy gyors F1-es autó, mint egy gyors IndyCar-gép” – tette hozzá a négyszeres futamgyőztes, aki minden erejével arra koncentrál, hogy gyors legyen Szocsiban. „Úgy vélem, sokkal nagyobb lesz a tapadás a pályán, az autók pedig gyorsabbá válnak. Szerintem sokkal élvezetesebb lesz a versenyzés, mint eddig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: