DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mit titkol Verstappen Szocsival kapcsolatban?

Max Verstappen már az Orosz Nagydíjra készül, nagyon élvezi a légkört az olimpiai parkban és a pályát is megkedvelte. De vajon mi lehet az, amit a holland versenyző nem hajlandó elárulni?

Verstappen eddig felemásan teljesített Szocsiban, a legutóbbi két évben mindkétszer bekerült az időmérő edzésen a legjobb 10 közé, de ezt csak tavalyelőtt tudta egy pontocskára váltani, 2016-ban ugyanis technikai hiba miatt kiesett. Igaz, itt még (utoljára) a Toro Rosso alkalmazásában állt. Pozitív érzésekkel várja az Orosz Nagydíjat idén is.

„Ez egy érdekes pálya, sok hosszú egyenessel, de ennek ellenére mind a Red Bull, mind a Toro Rosso autójának feküdt ez az aszfaltcsík korábban. Különleges pálya és még mindig meglehetősen új. Az Olimpiai Park közepén helyezkedik el, ez pedig igen különleges légkört ad neki. A kanyarok többsége 90 fokos, amit általában nemigen tapasztalsz máshol” – értékelte eddigi tapasztalatait Max Verstappen.

Verstappen tavaly Szocsiban még nem rendelkezett futamgyőzelemmel


„A pálya nagyjából sík területen fekszik, nemigen érzünk domborzati különbségeket, a féktávok sem annyira vészesek. Az viszont mindig nagy kihívást jelent, amikor egy nagysebességű kigyorsítás után egy lassú kanyarba esünk be, ebből kell kihozni a legtöbbet. Alig várom, hogy visszatérjek oda és egy jó versenyt fussak” – folytatta elemzését a holland versenyző.

„Tavaly belátogattam Szocsi városközpontjába, nagyon érdekes volt. Találtam egy rettentő kedves kis éttermet, ahova idén egészen biztosan újra ellátogatok. A nevét azonban egyelőre titokban tartom” – fejezte be sejtelmesen gondolatai ecsetelését Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: