DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Long Beach újra az F1-en gondolkodik

A kérdés változatlanul az, hogy IndyCar-versenyt rendezzen tovább a pálya, vagy térjen vissza több mint három évtized után a Formula-1 Kaliforniába, második nagydíjként az USA-ban.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Formula-1 amerikai vezetősége szívesen tartana két nagydíjat is az Egyesült Államokban: az austini futam mellett valamelyik nagyváros, New York, Miami, Los Angeles vagy Las Vegas láthatná vendégül a száguldó cirkuszt. Most már egy kézzelfogható versenyhelyszínt is tudunk említeni: úgy tűnik, az USA Nyugat Nagydíjnak 1976 és 1983 között otthont adó Long Beach mérlegel, érdemes lenne-e visszatérni.



A Formula-1 képviselői állítólag 2015-ben keresték meg a Los Angeles közelében fekvő tengerparti város tanácsát egy nagydíjrendezés eshetőségével. Akkor helyi motorsport-szövetségeket, valamint lehetséges promótereket is megkérdeztek. Az F1i.com számolt be arról, hogy a tanács valódi tanulmány készítését rendelte meg arról, megéri-e Formula-1-es nagydíjat rendezni a pályán a jövőben. A tanulmány kidolgozásával megbízott KMPG vállalat 150 ezer dollárt kapott munkájáért, amely egy évre szól.

1984 óta Long Beachen az IndyCar versenyét tartják, ezért a tényleges kérdés az, maradjon-e az amerikai széria az utcai pályán, miután jelenlegi szerződése 2018-ban lejár, vagy vegye át helyét a Formula-1. A helyszínen tavaly a Formula-E is szerepelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: