DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Alonso igazi gladiátor lesz az Indy 500-on”

Miután jól kiosztotta a spanyolt kritizálókat, Jacques Villeneuve most a kétszeres F1-es bajnokot méltatta, igazi versenyzőhöz méltó mentalitása miatt.

Nemrég Nico Hülkenberg és Romain Grosjean is úgy vélekedett, hogy Fernando Alonso számára túl veszélyes az Indy 500-on való indulás, Jacques Villeneuve, a legendás verseny 22 évvel ezelőtti győztese pedig azonnal védelmébe vette a spanyolt. A minap Daniel Ricciardo is úgy vélekedett, hogy ha Alonso helyében lenne, nem indult volna a Brickyardon, Villeneuve szerint azonban a spanyol elszántsága azt támasztja alá, hogy igazi versenyzőből faragták.



 „El fog indulni, ami szerintem nagyszerű. Ettől igazán izgalmas az egész” – nyilatkozta a kanadai a Reutersnek. „Ez az a tipikus gladiátori hozzáállás, amely azzá építette a sportágat, amilyen ma is. Ezért is annyira jó, hogy valaki visszatér a gyökerekhez. Az viszont csalódást keltő, hogy rengeteg F1-es pilóta azt mondja: ’Ez csak egy oválverseny, ráadásul veszélyes is, miért indulnék rajta?’ Azért, mert versenyző vagy.”

Alonso nem titkolja célját, az úgynevezett hármas korona megszerzését, mely a Monacói Nagydíjon, az Indy 500-on, valamint a Le Mans-ban való győzelmet takarja. A spanyolnak eddig csak az F1 ékkövét sikerült meghódítania. „Ha igazán rajongsz a versenyzésért, és szenvedélyes versenyzőnek tartod magad, az F1 mellett az Indyért és Le Mans-ért is lelkesedned kell. Ez a három legnagyobb dolog az autósportban. A pilóták számára mindig fontos volt, sajnos én csak másodikként végeztem Le Mans-ban, ami még mindig bánt” – tette hozzá a kanadai, akinek érdekes módon a monacói siker sem jött össze az F1-ben, legjobb eredménye egy negyedik hely 2001-ből.

Az expilóta továbbra sem tett le arról, hogy elinduljon a 24 órás viadalon, ám nem ringatja magát hiú ábrándokba. „Még várok a hívásra, de úgysem fog megtörténni. Már 46 vagyok, de ma már tizennyolcnak kell lenned ahhoz, hogy versenyezz. Van az, hogy elindulsz Le Mans-ban, és van, hogy meg akarod nyerni. De csak két-három autó képes erre. Egy konstruktőr soha nem szeretné, hogy egy nagy név nyerje meg a hármas koronát, mert akkor nem az övék a dicsfény” – tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: