DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren türelmes, ennyi nehézség után édesebb lesz a győzelem

Sok szidalmazás érte már a Hondát a gyenge és megbízhatatlan erőforrás miatt, most meglepő módon a Honda mellett kardoskodott a McLaren a legutóbbi nyilatkozatban. Magabiztosak a későbbi sikerek elérésében.

A wokingi istálló vezérigazgatója, Zak Brown szerint a McLarennek türelmesnek kell lennie a Hondával szemben és segíteni a motorgyártót, hogy minél hamarabb túllendüljön a jelenlegi nehézségein. A Honda erre az évre teljesítménybeli javulást ígért az új koncepciójú erőforrásával, de ez egyáltalán nem így lett.

Még bukdácsol a Honda, de a McLaren türelmes.


A japánok mind megbízhatóságban, mind teljesítményben igencsak csapnivaló motorral álltak elő 2017-re eddig, az első három futamon mindössze egy alkalommal látta meg McLaren autó a kockás zászlót. Bahrein különösen nagy szenvedés volt, az MGU-H alkatrész négy alkalommal adta meg magát. Mindezek ellenére Brown amellett van, hogy a McLarennek el kell fogadnia a jelenlegi helyzetet és időt adnia a Hondának a fejlődésre.

„Együtt kell dolgoznunk a partnerünkkel és segíteni is kell őket. Természetesen ez frusztráló számunkra is, nekik is, Alonsónak is, nem beszélve a rajongóinkról és a partnereinkről. Néhány dolgot gyorsan helyre lehet hozni, némelyiket meg nem. Az erőforrások az utóbbihoz tartoznak, főleg, amióta ennyire bonyolultak. Ezt az időt még hosszabbnak érezzük, amikor hetente, vagy kéthetente versenyek vannak” – nyilatkozta Zak Brown.

„Ez az évad nehéz menet lesz. Természetesen nagyon keményen dolgozunk, hogy versenyről versenyre könnyebb legyen a dolgunk. Igaz, akkora hátrányból indulunk, hogy ez az évad biztosan nem tartozik majd a legjobbjaink közé, függetlenül attól, hogy mennyit fejlődünk még ahhoz képest, ahol most állunk” – tette hozzá a vezérigazgató, aki azonban így is a későbbi sikert vizionálja maga előtt.

Egy-két biztató jel már akad, például a második bahreini tesztnap

„Igen, frusztráló, de tudják mit? Ez az autóversenyzés. Minden komoly fejlesztésben benne vannak a korai problémák, de ez természetes. Úgy vélem, mindannyian meglepődtünk, hogy tavalyhoz képest egy lépést visszafelé tettünk meg, ez növeli a frusztrációt, mivel tavaly határozottan fejlődtünk. De most ez van. Megértjük a szurkolók csalódottságát is, rajongók milliói támogatnak minket, vannak, akik megértik, vannak, akik nem értik meg. A türelmüket kérem, ne számítson senki versenyről versenyre drámai javulásra, de előbb-utóbb ott leszünk, ahol lenni akarunk. Amikor pedig eljön a siker, a győzelem íze még sokkal jobb lesz” – zárta optimistán gondolatait Zak Brown, aki töretlenül bízik a hosszú távú sikerességben a Hondával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: