DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ezzel a két problémával küzd a Red Bull

Dr. Helmut Marko beszélt arról, hogy mi az a két dolog, ami miatt elmaradnak az élcsapatoktól, de Daniel Ricciardo konkrétabban is szemléltette a fő problémát.

Az eddigi három futam közül Bahreinben tűnt leginkább versenyképesnek a Red Bull annak ellenére, hogy Max Verstappen Kínában állhatott dobogóra, hiszen a verseny bizonyos szakaszaiban tartani tudták a lépést a két élcsapattal. A problémák ezzel együtt jól dokumentálhatók, dr. Helmut Marko pedig két fő pontot jelölt meg hibaként.

"Két komoly problémánk van. Az egyik, hogy a Renault megbízhatósági gondokkal küzd, ami lelassítja őket a fejlesztésben, a másik pedig az, hogy mi sem találtuk el úgy a karosszériát, mint ahogy kellett volna" - magyarázta Marko a Formula-1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

verstappen-kína-2017



"Persze keményen dolgozunk éjjel-nappal, hogy felzárkózzunk és optimisták is vagyunk azzal kapcsolatban, hogy Barcelonában jelentős előrelépést fogunk tenni. Ott nagy változást jelentő alkatrészek fognak érkezni" - mondta Marko, utalva rá, hogy az európai szezon kezdetétől már komolyabban kell velük számolni. Ráadásul Montreal környékén a Renault is hoz egy komolyabb csomagot, ami tovább segítheti őket.

Az már nem titok, hogy a Red Bull más koncepció szerint tervezte az autóját, mint a riválisok, de Christian Horner szerint ez nem baj, még mindig hisznek abban, hogy sikeresek lehetnek ezen az úton. Max Verstappen is elégedett volt az autóval Bahreinben. "Az autó nagyon-nagyon jól működött, különösen a versenyen."

Úgy tűnt, hogy bizonyos körülmények között harcban lehet a csapat az élmenőkkel, de a gumimelegítéssel komoly problémáik vannak. "Az, hogy Felipe megelőzött a biztonsági autós fázis után és meg is tudott előlem lépni, sokat elmond rólunk" - mondta Daniel Ricciardo, utalva arra, hogy akkor sem tudták megfelelő hőmérsékletre hozni az abroncsokat, míg a többiek igen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: