DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Allison: Nincs közöm az idei Ferrarihoz

Mivel nyáron elhagyta az olasz gárdát, nem világos, mekkora ráhatása volt a neves szakembernek az SF70H tervezésére. Az azóta Mercedest erősítő mérnök tisztázta szerepét a győzelmekben.

A Scuderia technikai igazgatója, James Allison, akinek a csapat futólagos, 2015-ös formajavulását tulajdonították, tavaly nyáron döntött úgy, hogy elhagyja az istállót, majd fél év szünet után a Mercedeshez csatlakozott. Akkor még amiatt lehetett aggódni, hogy a tervezőrészleg felkavarodása 2017-ben bosszulja meg magát, a szabályváltozások miatt kritikus szezonban. Az első három verseny alapján – melyből kettőt megnyert – azonban Ferrari hosszú évek óta a legütőképesebb autóval állt elő: Allison tisztázta, ebben mekkora szerepe van neki.



„Sok hónappal ezelőtt hagytam el a Ferrarit, a Mercedeshez pedig csupán néhány hete csatlakoztam. Minden, amit a Ferrari idei autójával fel tud mutatni, azoknak az az embereknek érdeme, akik ezekben a hónapokban a csapatnál dolgoztak” – mondta az ESPN-nek Allison.

A brit szakember abban a különleges helyzetben van, hogy egyetlen csapat sikereit sem érezheti sajátjának. „Ehhez hasonló módon az idei istállóm eddigi fantasztikus teljesítménye azoknak tulajdonítható, akik Brackley-ben tették meg erőfeszítésieket a szóban forgó hónapok során. Az igazat megvallva én csupán a kertem állapotáért vagyok felelős, ami elég jól fest annak eredményeképp, amennyit foglalkoztam vele az elmúlt körülbelül hat hónapban!” – viccelődött a mérnök.

A Ferrari technikai igazgatói posztját korábbi beosztottja, a motorrészlegről előléptetett Mattia Binotto kapta meg. „Azt hiszem, James mindenre választ adott” – reagált az elhangzottakra. „Az előző év kezdetén ő is része volt csapatunknak, de az is igaz, hogy rengetegen dolgoznak a Ferrarinál, akik közül mindenki kivette a részét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: