DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Vettel-faktor döntheti el az idei bajnokságot?

Egy korábbi F1-es pilóta szerint minden fogadását elveszíti, mert nem számolt ilyen komolyan a Ferrarival - szerinte Sebastian Vettel maradni fog jövőre is Maranellóban.

Parádés formában kezdte a 2017-es évet a Ferrari és különösen Sebastian Vettel, a német pilóta három versenyből kettőt megnyert, egyszer a második helyen végzett és jelenleg vezeti a pontversenyt - sőt, jelenleg a Scuderia is első, három ponttal előzi meg a Mercedest. Erre nem sokan számítottak a szezon előtt, a korábbi F1-es pilóta, Gerhard Berger is elismerte ezt.

vettel-melbourne



"A szezon előtt tett összes fogadásomat elveszítem, mert nem hittem, hogy a Ferrari tényleg képes lehet legyőzni a Mercedest" - vallotta be a Ferrari egykori pilótája a Sport Bildnek. Berger arról is beszélt, hogy szerinte mi döntheti el a világbajnoki címért folyó csatát. "A Vettel-faktor az, ami idén döntő lesz" - utalt a négyszeres világbajnok motiváltságára, koncenetráltságára és eddigi nagyon meggyőző teljesítményére, amellyel Kimi Raikkönent is egyre nehezebb helyzetbe hozza.

A korábbiaktól eltérően most már természetesen az sem téma, hogy Vettel elhagyja-e az év végén Maranellót, hiszen ha vb-esélyes autót kap a Scuderiától, akkor erre nem lesz oka. "Ha így teljesít a Ferrari, akkor Vettelnek semmi oka nem lesz arra, hogy távozzon. Természetesen ha lesz olyan időszak, amikor nem tud futamot nyerni, akkor az nagy nyomást jelenthet majd. Most viszont úgy tűnik, hogy jó úton járnak és nem tudom elképzelni, hogy ez megváltozzon" - mondta Berger.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: