DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull nem engedi el Sainzot

Carlos Sainz karrierje több kérdőjelet is tartalmaz a jövőt illetően. Úgy tűnik, nemigen van út felfelé a Toro Rossótól a nagy csapathoz. Vajon nem feneklik-e meg a fiatal spanyol pályafutása a bikák fiókcsapatánál?

Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke szerint egyáltalán nem tervezik engedni Carlos Sainzot más csapathoz szerződni, mivel szerződésük van vele és számítanak rá. A problémát az okozhatja, hogy vajon lesz-e lehetősége fellépni a „nagy” Red Bullhoz, vagy teljesen megreked a fiókcsapatnál, a Toro Rossonál?

Sainz még nem érett meg egy nagy csapatra?


Tavaly év végén a Renault szerette volna leszerződtetni Sainzot, de a Red Bull nem engedte el a spanyol pilótát. „Carlosnak szerződése van a Red Bullal, ez a cég hozta fel őt a Formula-1-be, rengeteget fejlődött is azóta. Ebben a pillanatban egyik pilótánkkal sem készülünk szerződést bontani, nem engedünk el senkit” – nyilatkozta Horner a spanyol Movistar tévétársaságnak.

„Carlos folyamatosan fejlődik a Toro Rossónál, jó autó van alatta, ami remek lehetőségeket nyújt számára. Még mindig nagyon fiatal, de nagyra tartjuk őt és ezért egyáltalán nem akarunk megszabadulni tőle” – zárta mondandóját a Red Bull csapatfőnöke, aki légből kapott információnak tartja azt, hogy pilótájuk, Daniel Ricciardo a Ferrarihoz szerződne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: