DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLarennek Alonso indys sérülésére is van terve

Sokszor láttuk már, hogy egy oválpályás versenyen nagyot lehet bukni. A McLarennek számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy a spanyol F1-es pilóta megsérül tengerentúli kalandja során.

A kétszeres világbajnok úgy vág neki az indianapolisi 500 mérföldes versenynek, hogy korábban még sosem szerepelt oválpályán. Rutintalansága miatt egy baleset lehetősége is benne van a pakliban, márpedig a Speedway-n jóval nagyobbat lehet bukni, mint a Formula-1-ben, és könnyebb megsérülni is, gondoljunk csak James Hinchcliffe drámai 2015-ös esetére.



Érdemes még szót ejteni arról, hogy a Formula-1-es versenyzőket azért tiltják gyakran más szériáktól és extrém sportoktól, nehogy megsérüljenek, és ezért nagydíjakat kényszerüljenek kihagyni. Eric Boullier-t, a McLaren versenyigazgatóját kérdezték arról, nem tart-e egy ilyen forgatókönyvtől:

„Nem. Nyilvánvaló, hogy Indyben nagyok a sebességek, így talán a baj valószínűsége is magasabb, ám hiszek benne, hogy az elmúlt pár hónapban és évben egyre biztonságosabbá vált, akkor is, ha az autók átlagban még mindig 230 mérföld/óra sebesség felett köröznek” – idézi a crash.net a franciát. „A motorsport egyébként is veszélyes, bármikor meg lehet sérülni. Természetesen mindenki érdekeit védeni kell, de erre alapozva nem lehet döntéseket hozni.”

Ha viszont Alonso mégiscsak megsérülne Indianapolisban, nem kérdés, kit hívna helyettesítésére a McLaren. „A csapat és versenyzők érdekei miatt védelmet kell felépítenünk, Jensonnak (Button) pedig szerződése van velünk harmadik versenyzőként. Így ebben az esetben ő lenne a helyettes” – mondta Boullier, hogy szükség esetén Button visszatérése nyúlna túl a Monacói Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: