Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 27. péntek
F1

A Honda továbbra is csak találgat

A japán F1-es motorgyártó nem tudja, hogy mi okozza a sorozatos meghibásodásokat, habár bíznak abban, hogy a második bahreini tesztnapon sikerült elindulni a jó irányba.

Továbbra is nehéz idők járnak a Hondára a Formula-1-ben, az újabb szörnyű bahreini futam után az évközi teszt első napja sem sikerült jól, bár a másodikon sikerült valamelyest javítaniuk - a McLarennél az év legjobb napjaként beszéltek erről, bár nem igazán értik, hogy hogyan történhetett meg. A gond az, hogy a Honda sem.

"Ez szörnyű, nagyon rosszul érezzük magunkat a helyzet és a pilóták miatt, nagyon frusztráltak vagyunk. Nyilvánvalóan rá kell jönnünk, hogy mi okozza a problémát, megoldással kell előállnunk. Volt már hasonló gondunk a barcelonai teszten, akkor egy kicsit módosítottunk, de úgy fest, hogy nem lett elég" - mondta Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője.

mclaren_2

Az erőforrás továbbra is jobban melegszik a kelleténél, de Hasegawa szerint nem ez okozza a fő gondot, valami "nagyon nem normális". Az első tesztnapon ismét vízszivárgást észleltek és ismét nem tudtak dolgozni, ráadásul ugyanaz volt a probléma, mint hétvégén - a Honda igyekszik kivizsgálni, hogy ezt mi okozza, de egyelőre nem tudják, hogy mi történik velük. Csak tippelni tudtak, hogy Bahrein vagy a pálya jellegzetességei viccelték meg őket...

A második tesztnap aztán többé-kevésbé rendben volt, legalábbis a megbízhatóság terén. "Habár még mindig a többiek mögött vagyunk a teljesítményt illetően, ez legalább azt jelzi, hogy jó irányba haladunk. Hisszük, hogy az erőforrásunkban nagy potenciál van, folytatjuk a fejlesztést, felhasználjuk az itt gyűjtött adatokat. Oroszországban újabb kemény versenyre számítunk" - értékelt Satoshi Nakamura vezető mérnök.

Magyarul volt egy jó napja a csapatnak, amikor nem állt meg semmi, de továbbra is rémesen gyenge az a motor és fogalmuk sincs, hogy most éppen mitől volt megbízható, eddig pedig mitől nem...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?