DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez le tudna mondani a rózsaszínről egy élcsapat kedvéért

Sergio Perez az elmúlt években kinőtte magát a fizetős pilóták státuszából és megmutatta, hogy számolni kell vele. Remekül érzi magát rózsaszínben, de nem titkoltan álmaiban vörösben látja magát.

A Force India mexikói pilótájának megy a szekér, zsinórban 13 versenyen került már be a pontszerző zónába közel sem világverő istálló versenyautójával. Bahreinben ismét villantott, a 18. rajthelyről a hetedik helyre furakodott előre szép versenyzéssel. A mezőny jelenlegi pilótái közül senki sem büszkélkedhet ilyen egyenletes teljesítménnyel ebben a pillanatban (még ha korábban képesek voltak néhányan ennél hosszabb sorozatra is).

A 27 éves mexikói versenyző karrierjét komoly szponzori támogatásnak köszönhette, így került elsőként a Sauberhez. 2013-ban a nagynevű McLaren-Mercedes igazolta le, ám pechére éppen akkor került leszállóágba a wokingi istálló. Perez megítélésén komoly csorba esett a borzalmasan sikerült évadot követően, ám azóta ismét feltornászta magát a Force Indiánál és sokat emelkedett az ázsiója.

Nem szakadna meg a szíve, ha le kellene cserélnie a rózsaszínt


Tavaly Perez segítségével érte el az indiai csapat eddigi legjobb év végi eredményét, negyedikek lettek az összetettben. A mexikói pilóta szerzett a Force India összes öt dobogós helyezéséből négyet. „Rengeteget léptem előre és azt érezhetem, hogy fantasztikus munkát végzek a csapattal karöltve, folyamatosan fejlődünk és remek dolgokat viszünk véghez” – dicsérte magát és csapatát Sergio Perez.

„Tekintve, hogy hol van most a McLaren és mi történt a pályafutásomban, amióta távoztam a McLarentől, alighanem kijelenthető, hogy megállás nélkül felfelé ível” – hasonlította össze a saját és volt istállója utóbbi néhány évét a mexikói. Korábban a Ferrari akadémiájának volt tagja, Perez pedig nem is titkolja, hogy céljai vannak év végén, amikor is Kimi Raikkönen szerződése lejár a Scuderiánál. Köztudott, hogy a Renault ajánlatot tett hosszabb távra is Pereznek, ám ő ezt visszautasította, pontosan a Ferrarihoz szerződés esélye miatt és emiatt kötött egy éves szerződést a Force Indiával, hogy 2018-ra szabad legyen. Megragadná a lehetőséget, ha a Ferrari hívná.

„Jó passzban vagyok, ha megérkezne a lehetőség, megvan a kellő tudásom, tapasztalatom és felkészültségem is ahhoz, hogy ne valljak szégyent egy nagycsapatnál. A McLarennél töltött egy évem is hasznos volt, sok erőt gyűjtöttem belőle később. De nem gondolok állandó jelleggel arra, hogy mi lesz később, élvezni szeretném a pillanatot is és mindent beleadok a Force Indiánál” – zárta nyilatkozatát Sergio Perez, aki nem is esélytelen az utóbbi évek teljesítménye alapján, hogy akár a Ferrarihoz is kerülhessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: