DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nagy lépést tett a Ferrari Vettel megtartásához?

Jó ideje kering a szóbeszéd, hogy Sebastian Vettel az idény végén a Mercedes istállóhoz szerződik, Bottas helyére. A Ferrari azonban úgy tűnik, megtette a legfontosabb lépést a négyszeres világbajnok megtartásához.

Ezt a nézetet osztja a korábbi Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger is. Korábban éppen az osztrák ex-versenyző figyelmeztetett, hogy Vettel akár az év végén el is hagyhatja Maranellót. Most azonban, látva az első három verseny történéseit, sokkal fényesebbnek látja a Scuderia jövőjét.

Vettel a győzelmek miatt újra a Ferrarival szerződik?


A legfontosabb ok ugyanis, ami Sebastian Vettelt a maradáshoz segítené, az, amit jelenleg látunk, miszerint nem szenved a versenyautójával a mezőny közepén, hanem egy igazán versenyképes autóval állt elő a Ferrari 2017-re. Az első három futamból kettőt megnyert, egy alkalommal pedig második helyen végzett, vezeti az összetett állást is.

„Természetesen, ha feszült lenne és nem nyerne versenyeket, akkor óriási nyomás nehezedne Sebastianra. De ebben a pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy a megfelelő pályán haladnak. Nehéz elképzelnem, hogy bármi is változna így. Ahogy a Ferrari jelenleg teljesít, egyszerűen nincs oka arra, hogy ne maradjon” – nyilatkozta Gerhard Berger a Sky TV-csatornának. Berger egyébként összesen hat éven át szolgálta a Ferrari istállót karrierje során, Vettel pedig a harmadiknál jár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: