DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Legközelebb már nem szenved a gumikkal Bottas?

„Megtanultam pár trükköt” – összegezte a bahreini tesztet a finn F1-es pilóta. A Mercedes arra a területre összpontosított, melyen a legnagyobb a hátránya a Ferrarihoz képest.

A Bahreini Nagydíj versenynapján Valtteri Bottas nem találta a tempót, amely pályafutása első pole-pozícióját hozta a kvalifikáción: a finn pilótának végig nehézségei voltak a hátsó abroncsokkal. Az első etapban, amely során még az élen állt, a guminyomás okozta szenvedését (amit generátorhibára vezettek vissza), teljesítménye azonban a későbbiekben sem javult, kétszer is el kellett engednie maga mellett gyorsabb csapattársát, Lewis Hamiltont.



„Jól alakult ez a nap, rengeteg időt sikerült pályán töltenünk. Végig a hosszú etapokra koncentráltunk, amelyek vasárnap kissé problémát jelentettek számunkra a Ferrarihoz képest” – nyilatkozott a finn szerdán, a versenyt követő bahreini teszt második napján, melyet 1:31.280-as idejével leggyorsabbként zárt. Bottas 143 kört teljesített, ami a vasárnapi versenytáv 2,5-szöröse.

„Érdekes teszteket végeztünk el azzal a céllal, hogy javuljon a gumik élettartama és a versenytempó is, kétségkívül lesz mit kielemezni ma este. Azt hiszem, emellett megtanultam pár trükköt is. Megerőltető, hogy két egymást követő verseny után még tesztelünk is Bahreinben, de a fiúk remekül végezték a dolgukat. Most irány haza, pár napra a következő versenyhelyszín, Oroszország előtt” – zárt az első három nagydíjon két harmadik helyet gyűjtő pilóta.

A Mercedes sajtóközleménye szerint a csapat szerdán a gumik és aerodinamika kiértékelésére, a motor fejlesztésére és beállításokra koncentrált, hogy megfejtse a hétvégi futamon tapasztalt rossz tapadás okát. Bottas legjobb köre a szuperlágy abroncson született meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: