Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Így magyarázza Raikkönen a nehéz évkezdetet

3-0: Ez az időmérők és futamok mérlege Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen közt az év első három F1-es hétvégéjéről. Utóbbi versenyző kimaradt edzésekkel, „elszúrt első kör”-rel és „apróságok”-kal érvel, de érzése szerint már rátalált a helyes útra.

Hiába zárta a barcelonai teszteket a legjobb időeredménnyel, amióta elindult az F1-es szezont, Kimi Raikkönen nem váltja be a hozzá fűzött várakozásokat: két negyedik és egy ötödik helyet szerzett az ausztrál, kínai és bahreini futamokon, míg csapattársa, Sebastian Vettel két első és egy második helyezéssel jutalmazta meg a Ferrarit. Azt nyilatkozatában a finn is elismerte, hogy arra számított, hamarabb ledolgozza a különbséget négyszeres világbajnok csapattársához képest.

„Az igazat megvallva túl sokáig tart. Mint tudjuk, elvileg azonnal rá kellene éreznünk, de ahogy láttuk, nekünk nem sikerült. Ennek sok oka van, az előző versenyen (Kínában) például kétségtelenül nem segített az első nap kihagyása. Amikor problémákkal küzdesz, legalább azt szeretnéd, hogy a pályán elég időt tölthess” – magyarázta Raikkönen a motorsport.com-nak.

Az első két futamon jelentkező alulkormányzottság már kisebb mértékű volt a Bahreini Nagydíjon – itt más okok miatt nem érkezett az eredmény. „Jelenleg egészen elégedett vagyok az autómmal, úgy érzem, abszolút helyes úton haladunk. A vasárnapi versenyen is nagyon jónak éreztem a versenygépet, de elszúrtam az első kört, amivel nehéz helyzetbe kerültünk” – mondta a versenyző, akinek szereplését még a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is kifogásolta.

„Most már csak az apróságok vannak hátra, összességében ott állunk, ahol lennünk kell, csupán finomhangolnunk kell ezt-azt. Nem gondolom, hogy nagy dolgokon múlt, de nyilván sokba került nekünk. Túl sokáig tart kilábalni belőle, de nem panaszkodom, hiszen ez a munkám. Összességében elégedettek vagyunk a dolgokkal, de a hétvége eredményének nem örülhetek. A teljes képet kell nézni, az pedig csalódásra ad okot” – emelte ki Raikkönen, hogy közel a helyzet megoldása, de addig nem nyugszik, amíg nem lesz képes a maximumot kihozni a Ferrariból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?