Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Áramszünet volt a Ferrarinál a tesztnapon

Ha délelőtti műszaki hibája nem lett volna elég, délután szokatlanabb probléma akadályozta Sebastian Vettelt. Feleannyi kört sem tett meg, mint a Mercedes, mégis második legjobb időt futott.

A Bahreini Nagydíj győztese, Sebastian Vettel 64 kört teljesített a bahreini szezonközi teszt zárónapján, míg a legjobb időt megfutó Valtteri Bottas 143-at. A német pilóta délelőtt csupán kilencig jutott, mielőtt kisebb hidraulikai szivárgások – melyekre a beállítás megváltoztatása után figyeltek fel – bokszba parancsolta őt. Délután sikerült a második helyre felkapaszkodnia, két tizedre Bottas mögé, holott ekkor sem körözhetett zavartalanul.

„Kissé vegyes nap volt, nem ideális. Sok időt elveszítettünk egy probléma miatt, melyet aztán sikerült kijavítanunk. Azután pedig jött az áramszünet. Az egész garázs lekapcsolt, azt hiszem, még két órát veszítettünk a helyreállítással, amire visszajött” – idézi a motorsport.com Vettel nyilatkozatát. A Ferrari hivatalos oldalán megjelent beszámoló arra utal, hogy a kimaradást a gumimelegítők okozták: a teszteken olyan sok abroncsot tárolnak a garázsban, hogy túlterhelhetik az elektromos rendszert.

„Legalább mikor a pályán voltunk, ki tudtunk próbálni néhány dolgot. A tegnapi nap eredményes volt Antonio (Giovinazzi) számára, a program nagy részét elvégezte, mi pedig meg tudtunk erősíteni egyet s mást. Persze szerettünk volna többet futni ma, de így is jó volt arra, hogy begyűjtsünk párt kört” – értékelte eredményesnek a csapat két napját a négyszeres világbajnok, aki kedden soron kívül vezetett: a Pirelli abroncsait próbálta ki fejlesztéseket nem tartalmazó Ferrarival, még a többiek után is a pályán maradhatott.

Mikor a riválisok eredményeiről kérdezték, Vettel a szokásos választ adta: „Nem tudom, mit csináltak. Ők nyilván egész nap szerepeltek, én pedig már nem követtem őket délután, mikor mi kezdtük a körözést. Nem lehet tudni, ki min dolgozik, ezért az sem számít igazán, hol állsz az eredménylistán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?