DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso karrierje a rossz tanácsadók miatt ível lefelé?

Fernando Alonso az utóbbi tíz évben több alkalommal is elég szerencsétlen időpontokban szerződött F1-es csapatokhoz. Rossz tanácsadókra hallgatott? Most először mondta ki ezt valaki nyíltan.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint azért áldozott le Fernando Alonso fényesen ragyogó csillaga, mert pályafutása során többször is rossz tanácsok alapján hozott meg fontos döntéseket. Az idei Monacói Nagydíjról való távolmaradását sem érti.

„Ezt most tényleg nem értem. Monaco az év legnagyobb versenye, ahol a motorok sokkal kevesebbet számítanak, néha még az eső is esik, messze a legnagyobb esélye ott lenne egy jó eredményt elérni. Ehhez képest elmegy egy másik bajnoki sorozatba versenyezni beugróként, ahol még soha egyszer sem vett részt. Nagyon furcsa, de el kell fogadnunk és elismernünk” – fogalmazott Christian Horner.

Horner Alonso döntéseit kritizálta, de képességeit dicsérte


Ellenben a csapatfőnök azt nagyon is érti, hogyan került olyan helyzetbe Alonso, hogy ilyen furcsa döntést hozzon. „Fernando frusztrált és mérges, mivel egy igazán versenyképes autóban lenne a helye. Ő a világ egyik legjobb pilótája és mindenki számára dühítő látni, milyen helyzetben van” – dicsérte a rivális csapat versenyzőjét Horner.

„De ez azért van, mert amikor döntési helyzetekbe került, vagy rosszul döntött, vagy rossz tanácsokra hallgatott. Bárhogy is történt, túl jó pilóta ahhoz, hogy ennyire hátul legyen, neki az élen kellene harcolnia Vettel, Hamilton, Ricciardo és Verstappen ellen” – zárta okfejtését a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: