DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alesi elárulta, mi a Ferrari titkos fegyvere

Az egykori F1-es pilóta a helyszínen nézte végig Sebastian Vettel győzelmét Bahreinben, és elmondta, hogy mitől mehet ennyire a szekér volt csapatának.

A Ferrari 2015-ben is a feltámadás jeleit mutatta, akkor viszont főként a Mercedesek hibáinak köszönhették három futamgyőzelmüket – idén viszont háromból kétszer is nekik állt a zászló, az adódó lehetőségeket pedig tökéletesen ki is használták. Sebastian Vettel hét ponttal vezet Lewis Hamilton előtt a remekül összerakott SF70H-nak és a Scuderia nyerő stratégiai döntéseinek köszönhetően, és a Mercedes hároméves dominanciája után végre úgy tűnik, hogy ismét két alakulat harcolhat az elsőségért.



Jean Alesi, a Ferrari egykori pilótája tudja, hogy miért ilyen jók a vörösök 2017-ben: „A Ferrari előnye egyértelmű” – nyilatkozta a francia a svájci Blick című lapnak. „Éhesebbek lettek, a Mercedes pedig ’tele van’, és rájöttek, hogy nem olyan könnyű nyerni, és taktikai hibákat is elkövetnek” – fűzte hozzá az egyszeres futamgyőztes, aki hol máshol, mint a Scuderia bokszából követte figyelemmel a Bahreini Nagydíj eseményeit.

A szahíri pályán rendezett kétnapos teszt során a Lewis Hamilton és Valtteri Bottas autózta a legjobb köridőket, de a Mercedesnek éppen hogy a versenytempó miatt van félnivalója a Ferraritól. A soron következő futamon, Oroszországban hagyományosan hűvös idő fogadja a mezőnyt, ez viszont a címvédők kezére játszhat, hiszen hasonló körülmények között a W08-asok jobban érezték magukat Kínában, mint a szezonnyitón és Bahreinben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: