DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll nem rágódna sokat kiesésein

A kanadai pilóta nem tudta teljesíteni első három F1-es futamát, sőt, eddig mindössze 52 kör áll a neve mellett - véleménye szerint azonban nincs értelme sokat rugózni ezen.

Lance Stroll sok kritikát kapott a sajtótól és a rajongóktól a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt: hibát hibára halmozott a teszteken, az évad első három versenyét pedig nem is sikerült befejeznie – sőt, egy hétvége sem telt anélkül, hogy ne törte volna meg a Williamst. Melbourne-ben a harmadik szabadedzésen csúszott a falnak, majd a versenyt fékhiba miatt adta fel, Kínában Sergio Perez penderítette ki a futamból az első körben, Bahreinben pedig Carlos Sainzzal akadt össze.



Persze utóbbi két baleset nem az ő hibája volt (legalábbis az első, hiszen a szahíri incidens utáni ítélettel Sainz nem igazán értene egyet), a Williams azonban nagyon szeretné, ha Stroll is hozzájárulna az egyébként versenyképes autójával a pontszerzéshez. A pilóta szeretné mihamarabb elfelejteni a történteket, annak érdekében, hogy legközelebb jobban teljesítsen.

„Frusztráló, de nincs választásom – el kell fogadni” – idézte Strollt a Motorsport. „Semmit nem tudok tenni ellene, a saját dolgunkra kell koncentrálnom, hogy megforduljon a szerencsém. Az F1-ben a dolgok kilencven százaléka fejben dől el, és ha nem vagy képes mentálisan túllendülni a történteken, rossz sportágat választottál. Nevetségesen jönne ki, ha már három verseny után feladnám…”

Stroll inkább a pozitívumokra akar koncentrálni, például a kínai Q3-as szereplésre. „Egyszerűen szerencsétlen voltam. Fékhiba Ausztráliában, ami Kínában történt, az megesik a versenyzésben, Bahrein pedig nagyon szerencsétlenül alakult. Ilyen egyszerű. De nem kell rágódni rajta, a negatívumok helyett mindig a pozitív oldalát kell nézni a dolgoknak.”

„Nagyon sok pozitív dolog történt ezeken a hétvégéken, vannak olyan területek, ahol fejlődnünk kell, és tudjuk, hogy minden versenyen sikerült előrelépnünk. Így kell tovább folytatnunk, hiszen nagyon sok van még hátra. Még az európai szezon sem kezdődött el, azok a versenyek sokkal könnyebbek lesznek számomra, hiszen már van tapasztalatom azokon a pályákon. Versenyről versenyre haladok, és igaz, hogy frusztrált vagyok a vasárnap miatt, de nem problémázok rajta, hanem továbblépek.”

Stroll kitért a Bahreini Nagydíjon Sainzcal történt ütközésre is: szerinte számára vajmi kevés örömet okoz, hogy riválisa rajtbüntetést kapott az Orosz Nagydíjra. „Ha a Carlos helyében lennék, biztosan haragudnék magamra, de a versenyzők is elkövetnek hibákat. Én is elszúrtam és ő is, ahogyan én is fogok hibázni és ő is. Ennyi az egész. Ez is a játék része, és amikor megnéztem a videót, úgy gondoltam, megtörténik az ilyesmi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: