DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen magasról tesz Vettel sikereire

Amíg a német F1-es pilóta két győzelemnél jár idén, a finn még a dobogóra sem tudott felállni 2017-ben, Raikkönent azonban egyáltalán nem hozzák lázba a magukért beszélő eredmények.

Bahreinben aratott diadalával Sebastian Vettel ismét átvette a pontverseny vezetését, valóban reális esélyt nyújtva arra, hogy Ferrari 2007 után ismét egyéni világbajnoki címet szerezzen. A Scuderia utolsó titulusát éppen az a Kimi Raikkönen szerezte, aki idén eddig két negyedik és egy ötödik helyig jutott, azaz egyértelműen alulmaradt csapattársával szemben. Ezek után azt hihetnénk, hogy Vettel sikerei motivációt jelentenek a finn számára, hiszen az SF70H bizonyítottan képes a győzelemre, ám a Jégembert becenevéhez méltóan hidegen hagyja, hogy mit csinál a garázs másik oldalán lévő kollégája.



„Nem tudom, miért lennék sikeréhesebb ettől” – idézte Raikkönent a planetf1.com. „Persze örülök a csapatnak, és a győzelemnek, de bármilyen helyzetben vagy, nyilvánvalóan mindig jobban szeretnél teljesíteni – mindig ez a cél” – folytatta a finn, aki a Bahreini Nagydíj után elrontott rajtjára fogta gyenge teljesítményét, majd hozzátette, hogy az apróbb dolgokon kellene változtatnia a soron következő futamokon. „Összességében elmondható, hogy ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, csak néhány apróságot kell finomhangolni, és megfelelően össze kell raknunk egy kört az időmérőn.”

„Nem hinném, hogy nagy dolgokról van szó, de persze minden ilyen sokba kerül számunkra. Először is, ez sok időbe telik, viszont nincs helye a panaszkodásnak, hiszen ez a munkám. Szerintem többé-kevésbé ott vagyunk, ahol kell, azonban jobban kell teljesítenünk – mint mindig, hiszen mindig a jobbra törekszünk –, hiszen ha az élen vagy egy verseny során, sokkal könnyebb a dolgod.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: