DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ezt kell megoldania a teszten a Mercedesnek

Lewis Hamilton szerint lesz dolguk a bahreini évközi gyakorláson, van mit csinálniuk, hogy gyorsabbá váljanak - elmagyarázta, hogy milyen vezetni versenyen a Mercedest.

Kedden és szerdán évközi teszten vesz részt a Formula-1-es mezőny Bahreinben, amely a hétvégi futam után ott maradt a helyszínen - érdekesség, hogy Kimi Raikkönen ezúttal nem ül autóba, helyette Antonio Giovinazzi kapja meg kedden a Ferrarit. A vasárnap másodikként záró Lewis Hamilton szerint fontos lesz ez a két nap, hiszen mindenkinek, így nekik is van min javítani.

"Van mit csinálnunk a teszten, erősebbé kell tennünk az autót és jobban meg kell ismernünk a gumikat. Ha ez megvan, akkor jobb pozícióban lehetünk majd a következő futamon" - mondta a bahreini futamot követően a Mercedes háromszoros világbajnoka, aki kedden vezeti az autót, míg szerdán Valtteri Bottas szerdán áll munkába.

hamilton-bahrein



Nagy gond persze nincs a világbajnok autóval, de az látszik, hogy a Ferrari ellen most minden apróságra szükségük van. "Az autó nyilvánvalóan jó, ez csak arról szól, hogy hogyan kezeli az abroncsokat vasárnap, főleg amikor már melegek. Ez elég nagy kérdés most számunkra" - tette hozzá.

"A futam elején az autó nehéznek, lomhának tűnik és igen, a tapadás nem igazán jó, eléggé csúszkálok. Aztán ahogy egyre könnyebb lesz, úgy válik egyre kényelmesebbé a vezetése. Aztán amikor a végén feltesszük a friss gumikat, olyan, mintha új cipőt húznál fel, olyan, mint az időmérőn" - magyarázta a helyzetet Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: