DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az F1 új főnöke válaszolt Ecclestone kritikáira

A bahreini F1-es hétvégén vendégként megjelenő 86 éves üzletember meglepő nyilatkozatot adott hétvégén, részben kritikaként a sportág új tulajdonosa felé - Chase Carey a sajtón keresztül válaszolt elődjének.

Bernie Ecclestone először jelent meg F1-es paddockban azóta, hogy januárban eltávolították a száguldó cirkusz éléről, és rögtön címlapokra került nyilatkozatával: a brit nem kevesebbet állított, mint hogy a Liberty Media kérjen kevesebbet a promóterektől a futamok rendezéséért. Szavai azért lepték meg a szakmát, mert éppen ő volt az, akinek regnálása alatt több pálya is bedobra a törölközőt a hatalmas jogdíjak miatt. Persze Ecclestone-nak erre is meg volt a válasza: „Tudom, hogy én is megtehettem volna, de nekem az volt a munkám, hogy pénzt keressek a részvényeseink számára” – tette hozzá az üzletember.



A sportág élén Ecclestone-t követő Chase Carey természetesen sietett megvédeni a mundér becsületét, ízekre szedve a brit nyilatkozatát a Financial Times hasábjain. „Őt a rövid távú nyereség érdekelte, mi hosszú távon gondolkozunk. A legtöbb esetben ahhoz, hogy később profitra tegyél szert, az út elején kell befektetni.” Az amerikai kitért a pályákkal kötött szerződésekre. „Ezek az egyezségek két arra alkalmas fél között köttettek meg, és ha lehet valós értékről beszélni, olyan egyezség született, melyben a két fél egyetértett.”

„A megállapodásban mindkét résztvevő úgy becsülte fel a cirkusz értékét, ahogyan azt kell, nem volt trükközés. (Ecclestone) profitról adott nyilatkozata sokat mondó. Valóban rövid távról van szó? Nem. Minden arról szól, hogy hosszú távú értéket teremtsünk. Az, hogy pénzt fektetünk be, nem azt jelenti, hogy nem érdekel minket a haszonszerzés” – tette hozzá Carey.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: