DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A 2017-es Ferrari nem Raikkönenre lett szabva?

Kimi Raikkönen látványosan gyengébb teljesítményt nyújtott az első három futamon, mint csapattársa, Sebastian Vettel. Igaz a feltevés, hogy abszolút Vettel stílusára tervezték a Ferrarit?

Egyre több olyan híresztelés látott napvilágot, miszerint nem véletlen a látható különbség a német és a finn pilóta eddigi teljesítménye között, ugyanis az autót a tervezési szakasztól kezdve Vettel vezetési stílusára szabták, folyamatosan az ő visszajelzéseit vették figyelembe. A Ferrari istálló azonban ezt rögtön igyekezett cáfolni. De akkor mi okozza, hogy Vettel háromból két győzelemmel indított, Raikkönen pedig még dobogóra sem tudott állni idén?

„Beszéltem Jock Clear Ferrari mérnökkel, aki elmondta, hogy Kimi olyan autót akart, ami nagyon gyorsan reagál a legkisebb kormánymozdulatra is. A tavalyi év végén olyan volt a versenyautó, amilyet Kimi akart, rendszeresen meg is verte Vettelt” – jelentette ki Mika Salo, egykori Formula-1-es pilóta.

A szezon előtti tesztek során Raikkönen gyorsabb volt Vettelnél


Ám Mattia Binotto, a Ferrari technikai igazgatója igyekezett rövidre zárni az ilyen típusú híreszteléseket. „A legkevésbé sem mondanám ezt. A versenyautónk mind aerodinamikai, mind erőforrás szempontjából nagyon jó és mindkét pilótánk világbajnok. Biztos vagyok benne, hogy nagyon rövid időn belül Kimi is szállítani fogja a jó eredményeket” – nyilatkozta Binotto.

A világbajnoki éllovas Vettel is Raikkönen védelmére kelt. „Nem tudom az okát. A tesztek során ugyanolyan erősek voltunk, nem tudom a választ, milyen gondjai voltak eddig. De biztos, hogy hamarosan ismét erős lesz” – így a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: