DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a pontvesztés miatt bánkódik

Max Verstappen nem nevezheti magát szerencsésnek a Bahreini Nagydíjon történtek miatt, hiszen fékhiba miatt kénytelen volt kiállni a versenyből. Egy dolog miatt a holland mégis optimista.

Kínában még dobogón ünnepelhetett, Bahreinben viszont a kavicságyban találta magát Max Verstappen. A fiatal holland mégis optimista, hiszen kieséséig tartani tudta az élmezőny tempóját, és ki tudja, hol végezhetett volna, ha nincs a Red Bull fékproblémája.

A legfiatalabb futamgyőztes mégis örül az autója viselkedésének: „Jó rajtot kaptunk el, Kimi szenvedett egy kicsit, így megelőztem az egyenesben. Aztán Danielt is sikerült átugranom, és tudtam tartani az élen haladókat. Az autó jól viselkedett a gumikon, és a tempó is remek volt.”

 verstappen-bahrein-2017-futam



„Aztán történt valami. Nem valami jó érzés, amikor az ember nyomja a fékpedált, és ennek ellenére nem tudja megállítani az autóját. De sajnos ez is a versenyzés része” - folytatta a negatívumokkal a Red Bull pilótája.

Verstappen a következő dolgot sajnálja a leginkább: „Nagyon sok pontot veszítettünk emiatt, különösen, hogy az autónk elég jól működött az eddigiekhez képest. Balszerencsések voltunk. A bokszkiállás is jókor történt, úgy gondolom, hogy a másodikak lehettünk volna annak a körnek a végén, ami jó tempóra utal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: