DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vandoorne a McLarenről: Nehéz, de ha összeáll, jók leszünk

Stoffel Vandoorne érthetően csalódott, hogy motorhiba miatt el sem tudott rajtolni a Bahreini Nagydíjon McLarenjével, de változatlanul hisz benne, ha túllendülnek a nehézségeken, jók lesznek.

„Tényleg kellemetlen, hogy még csak el sem tudtunk rajtolni a futamon. A csapat a víznyomással kapcsolatos problémát észlelt a rajtrácsra való felálláskor. Nyilvánvalóan nagyon csalódott vagyok, hogy idejöttünk és végül el sem tudtunk rajtolni a versenyen. Már a szezon elejétől tudtuk, hogy a szituáció, amibe kerültünk, nagyon nehéz lesz. Remek a viszonyom a csapattal, biztos vagyok benne, hogy átrágjuk magunkat a problémákon és ha minden összeáll, jó munkát végezhetünk” – elemezte a helyzetet a belga Stoffel Vandoorne.

Vandoorne úgy érzi, nemsokára jön a McLaren-Honda felemelkedése


„Nehéz időszakon megyünk keresztül, nem okoz semmi örömet, de jelenleg ez a helyzet és ez a vasárnapi nap meg is mutatta, mennyire nehéz. Nagyon frusztráló, amikor minden előkészületet elvégzel, rengeteg energiádat felemészti, a fizikai állapotunk is tökéletes és ilyenkor nagyon szégyenletes, hogy el sem tudsz indulni végül” – sorolta tovább a nehézségeket a belga pilóta.

„Számomra ez elképesztően nehéz hétvége volt, pénteken az első és a második szabadedzésen is tönkrement az autóm és most a versenyen is, ez nyilvánvalóan nagy csalódást okoz. De leszegjük a fejünket és keményen dolgozunk a csapattal, teljesen biztos vagyok benne, hogy egy ponton végre eljön a fejlődés. Nehéz megmondani, mikor történik ez meg, de abszolút biztos vagyok benne, hogy közeledik. Sajnos megint sok kilométert veszítettünk el, amennyivel több adatunk lehetne, ez nem túlságosan ideális. Most már hamarosan előre kellene lépnünk. Remélhetőleg, a következő néhány versenyen már meg tudjuk mutatni” – zárta mondandóját Stoffel Vandoorne, aki továbbra is bízik a McLaren felemelkedésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: