DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Győzelemmel ér fel ez a hatodik hely

Felipe Massa végig jó tempót mutatott a Bahreini Nagydíjon, és végül egy hatodik pozíció lett a jutalma. A brazil győzelemhez hasonlítja vasárnapi teljesítményét.

A Williams versenyzője megismételte az Ausztrál Nagydíjon elért hatodik helyét, de ami sokkal fontosabb számára, hogy a futam közben tartani tudta az élcsapatok tempóját. A futam alatt Raikkönennel és Ricciardóval is csatázhatott, ám végül alulmaradt a velük folytatott küzdelemben. Az eredmény mindenesetre biztató a Williams számára.

Massa lelkesen mesélt az első körében történt eseményekről: „Azt mondanám, hogy kiváló napot zártunk, és sikerült egy remek versenyt futnom egy tökéletes rajttal. Micsoda első kör volt! Megelőztem Hülkenberget, aztán Kimit is sikerült átugranom a négyes kanyarban.”

 massa-bahreini-nagydij-futam-2017



A brazil versenyző rendkívül elégedett volt hatodik pozíciójával: „A gumikat a megfelelő hőmérsékleten tartottam, és Daniel elé kerültem a biztonsági autó után. Egy idő után aztán jobb lett a tempójuk, és visszakerültek elénk, de őszintén szólva ez a pozíció egy győzelemmel ér fel, és nagyon fontos volt az egész csapat szempontjából.”

A Williams nem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen az istálló másik pilótája Lance Stroll balesetet szenvedett, akibe a bokszutcából kifelé tartó Carlos Sainz szállt bele a futam közben. A spanyol pilóta egyébként büntetést kapott az incidensért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: