DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Egy szinten van a Ferrari és a Mercedes”

Legalábbis utóbbi istálló vezetői szerint: Toto Wolff úgy érzi, egy körön még előnyben vannak, de hosszabb távon a maranellóiak az erősebbek. Niki Lauda szerint nyerhettek volna Bahreinben.

Az első három verseny alapján megvalósulni látszik az, amire évek óta várnak a Formula-1-es rajongók: végre két csapat, nevezetesen a Mercedes és a Ferrari csatázik a győzelmekért. Ausztráliában és Bahreinben Sebastian Vettel diadalmaskodott a maranellóiak színeiben, míg Sanghajban Lewis Hamilton bizonyult a legjobbnak, a pontversenyben pedig mindössze hét egység választja el őket egymástól.

mercedes-ferrari-dppi-2017-bahrein



A minap Sergio Marchionne Ferrari-elnök úgy fogalmazott levelében, hogy most már biztosak lehetnek benne, hogy az ausztráliai siker nem csak egyszeri véletlen volt, s a Mercedes-főnök Toto Wolff is úgy érzi, hogy szoros a csata a két istálló között:

„Szerintem nagyjából egy szinten vagyunk. Egy körön talán van egy kis előnyünk, de a Ferrari kicsit jobban bánik a gumikkal” – vélekedett Wolff. A Mercedesnél ugyancsak vezető szerepet betöltő Niki Lauda szerint ennek ellenére nyerhettek volna vasárnap:

„Számos tényezőnek volt köszönhető, hogy nem tudtunk többet elérni. Volt egy kis problémánk a bokszkiállásnál, Lewis büntetést is kapott, Valtteri pedig túl nagy guminyomással rajtolt. De nincs vita: Vettel volt a legjobb és a Ferrarié volt a legjobb stratégia. Nagyon izgalmas bajnokság vár ránk” – tekintett előre a korábbi háromszoros vb-győztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: