DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen vesztét fékhiba okozta

Max Verstappen Sanghaj után ismét fantasztikus rajtot produkált és rövid idő után már az élmezőnyben harcolt. A kerékcseréje után azonban a fékek felmondták a szolgálatot és meg sem állt a falig – videóval.

Az elrontott időmérő edzés után Verstappen nagyszerűen rajtolva hamarosan a harmadik helyen autózó Lewis Hamilton mögött találta magát és támadta is a háromszoros világbajnokot. Vettel kerékcseréje után a Red Bull is meg akarta húzni a korai cserét, ezzel Hamilton és talán Bottas elé is vágni.

Vettelnek nagyon be is jött, mert a kerékcserék után (igaz, közben pályára került a biztonsági autó is) kényelmesen az élre érkezett vissza. Ám Verstappen autója a négyes kanyarban egyenesen továbbszáguldott a fal felé, csak igen lassan lassulva. Már ekkor látszódott, hogy valami technikai malőr kellett, hogy történjen a versenyautójával.

Verstappen fékjei alig lassították az autót

Verstappen azonnal mondta is a rádión, hogy a fékek mondták fel a szolgálatot. Ezután dühösen kiszállt a Red Bullból, mérgét az egyik betonfalba rúgva próbálta levezetni. Ha nincs a kiesése, vélhetően a 3-4. helyért könnyedén harcban lehetett volna. A holland pilóta idei első kiesését könyvelhette el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: